Kütüphane
Tarih: 10 Ekim 2023

Sosyal Medya Aracılığıyla Araştırma Görünürlüğünü Artırma

Araştırmacıların araştırmalarını yayınlamasına ve görünürlüğünü artırmasına yardımcı olmayı amaçlayan bu 1 saatlik oturuma davetlisiniz.

Springer Nature, Altimetric ile işbirliği içinde, bir makale yazmak ve bir dergi seçmekten ön yazı yazmaya ve hakemlerin yorumlarına yanıt vermeye kadar, araştırmanın meyvelerini mümkün olduğunca başarılı bir şekilde aktarmanın yolları hakkında paha biçilmez tavsiyeler sunmak için bu web seminerini planlıyor.

Bu, başvuru ve hakem değerlendirmesi iş akışına genel bir bakışın yanı sıra araştırma bütünlüğü ve etiğinin önemi ile tamamlanacaktır. Bir makalenin maksimum etki yaratması için dikkate alınması gereken en önemli yayın sonrası hususlardan bahsedeceğiz.

Konuşmacı: Amin Fatemi - Kıdemli Yayıncı - Springer Journals

Ayrıca sosyal medya aracılığıyla araştırma görünürlüğünü artırmanın yollarını da araştıracağız. Aşağıda ele alınacak konuların listesi bulunmaktadır.

• Alternatif Metrikler – bunlar nelerdir? – Bu metriklerde izlenen kaynaklar, puan neyi temsil ediyor?

• Springer Nature'daki Altimetrik Rozetler - neden faydalıdır?

• Araştırma görünürlüğünüzü nasıl artırabilirsiniz - Sosyal Medya ve ötesi

• Çalışmanızı tanıtmanın geleneksel yolları – örneğin konferanslar vb.

Konuşmacı – Bayan Michelle Herbert, Veri ve Analizden Sorumlu Katılım Yöneticisi, Altimetric

Nasıl katılınır?

Zoom'daki webinar'a katılmak için lütfen buradaki bağlantıdan kayıt olun.

Kaydolduğunuzda, katılım bağlantısını ve web seminerini takviminize eklemek için bir bağlantıyı içeren bir e-posta alacaksınız, ayrıca web seminerinden 1 saat önce bir hatırlatma gönderilecektir.

Kimler katılmalı?

Araştırmacılar

Kütüphaneciler

Mezun öğrenciler