Yerleşkeler

Tarihçe

İstanbul Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 09.07.1997 tarihinde 4282 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.

Günümüzün büyüyen ve gelişen Türkiye’sinde çözüm bekleyen sorunların, ancak eğitimle giderileceğine inanan kurucumuz Adem Çelik, “topluma hizmet” sorumluluğu bilinciyle eğitim-öğretim alanında atılımlarda bulunmuş; anaokulu, ilköğretim ve liseden sonra İstanbul Beykent Üniversitesi ile kusursuz bir eğitim zinciri kurmuştur.

1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında Beylikdüzü Yerleşkesinde öğretime başlayan üniversitemiz bugün, İstanbul’un merkezi konumlarında yer alan, yüksek standartlarda donanıma sahip dört yerleşkede eğitim-öğretime devam etmektedir.

Kurulduğumuz yıldan günümüze kadar geçen 25 senede, her yıl öğrenci ve mezunlarıyla birlikte gelişerek büyüyen üniversitemiz, yenilikçi bakış açısıyla eğitim veren, sosyal ve yaşayan bir üniversitedir.

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın her yerinde aranan ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek profesyoneller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda, 21. yüzyıl  standartlarında eğitim vermeye ve yeni mezunlarımızla birlikte büyümeye  devam etmekteyiz.

09 Şubat 2023 tarihli 32099 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7437 sayılı kanunla Beykent Üniversitesi ismi İstanbul Beykent Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.