Yerleşkeler

Giden Öğrenci (2023 Dönemi Projesi)

 

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora programlarımızda okuyan öğrencilerimiz Erasmus+ programından yararlanabilmektedirler. Programa başvurmak için tek şart, öğrencilerimizin ağırlıklı not ortalamasının en az 2,20 olmasıdır. Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış;

1-Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00; 

2-Birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100 olmasıdır.  

3- Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ders veya ders niteliğinde olmayan AKTS kredi yükü olması. Ders yükü bulunmayan, örneğin tez dönemine geçen yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bir akademik dönemde 30 AKTS’lik ders niteliğinde olmayan iş yükü üzerinden öğrenim anlaşması düzenlenebilir.

Değerlendirme %50 Erasmus İngilizce Sınavı Notu, %50 Transkript notu dikkate alınarak yapılmaktadır. 

Kontenjanlarımız dahilinde, programdan yararlanmaya hak kazanan öğrencilerimize gidilen ülkedeki yaşam giderlerine göre aylık 450 Euro dan 750 Euro ya kadar karşılıksız hibe verilmektedir.

Feragat ve Katılım Teyit Durumu;

Erasmus+ Programından faydalanmaya hak kazanmış olup, bu haklarından feragat etmek isteyen öğrencilerimiz Erasmus sınav sonuçlarının açıklanma tarihinden en geç 7 gün sonra Feragat Dilekçesini doldurarak ofisimize teslim etmek zorundadır.

Öğrenci Öğrenim hareketliliği faaliyeti, ECHE ve Yükseköğretim kurumunun var olan kurumlar arası anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir. Öğrenciler eğitim görmek istedikleri üniversiteye karar verdikten sonra Erasmus Ofisi misafir olunacak üniversiteyi adaylığınız konusunda bilgilendirmekle yükümlüdür. Bilgilendirme sonrası öğrenciler son başvuru tarihlerini ve gerekli belgeleri göz önünde bulundurarak misafir olacakları üniversiteye başvuru işlemlerini tamamlarlar. Öğrenciler kabul mektupları gelir gelmez gidecekleri ülkenin konsolosluğu ile vize işlemlerine başlamak için görüşmek durumundadır.

Öğrencinin yurtdışına çıkış işlemleri, yurtdışında kalınacak yer temin edilmesi, pasaport ve vize işlemleri öğrencinin sorumluluğundadır.

Öğrencinin Erasmus+ hareketliliğine seçildiği andan itibaren aşağıdaki evrakları Erasmus Ofisine teslim etmekler yükümlüdür.

Online Learning Agreement (OLA) sunumu için tıklayınız.

Erasmus dönemleri sona eren öğrenciler Türkiye’ye dönerken yanlarında Orijinal Transkriptlerini ve devam sertifikalarını getirmek zorundadır

Eğitim süreleri sona eren öğrenciler aşağıda ki evrakları tamamlamak zorundalardır;

  • Öğrenim Nihai Rapor Formu (Online)
  • Devam Sertifikası (Katılım Sertifikası)
  • Pasaport fotokopisi (giriş – çıkış tarihleri)
  • Yurtdışındaki eğitim dönemine ilişkin not çizelgesi (transkript, Transcipt of Records (ToR)

Hibe; 

Hibe tahsisleri yıldan yıla değişiklik göstermektedir. AB üyesi ülkeler yaşam standartları ve pahalılık endekslerine göre 3 farklı gruba ayrılarak, her bir kategorideki ülkeler için farklı hibe tutarlarının verilmesi uygun bulunmuştur. 

2023 dönemi projesi kapsamında Gidilen Ülkelere Göre Aylık Hibe Miktarları

    
Ülke gruplarıMisafir Olunacak ÜlkeAylık Hibe Öğrenim (Avro)Aylık Hibe Staj (Avro)
1. ve 2. Grup ÜlkelerAlmanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

 

 

600

 

 

750

3. Grup ÜlkelerBulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

 

450

 

600

 

Öğrenciler vizelerini aldıktan sonra pasaportlarının vize işlenmiş sayfasının fotokopisini ofise getirmek zorundadır. Hibelerinin %70’lik kısmı öğrenciler gitmeden Vakıfbank’tan açacakları EURO hesaplarına yatırılmaktadır. Nihai ödeme, öğrencilerimizin eğitim dönemlerini tamamladıktan sonra dönerken alacak oldukları katılım sertifikası, transkript ve pasaport giriş ve çıkış tarihlerine göre yapılır.

Öğrenciler, istedikleri takdirde hibe almaksızın faaliyetlere katılabilirler. Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli öğrencilerle aynı süreçten geçer. Hibesiz öğrencinin farkı, öğrencinin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır.

Seçim Ölçütleri 

Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı  puanları görüntülemek için tıklayınız.