‘Savaş Haberciliği’ Paneli Gerçekleştirildi
Tarih: 25 Haziran 2019

‘Savaş Haberciliği’ Paneli Gerçekleştirildi

İletişim Fakültemiz tarafından düzenlenen “Savaş Haberciliği” paneli, alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi TV Haberciliği ve Programcılığı tarafından  düzenlenen “Savaş Haberciliği” konulu panel 17  Haziran 2019 Pazartesi günü, Beykent Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Yenituna yönetiminde, konuşmacılar Haber Global TV Kanalından Haber Yayın Yönetmeni Alişer Delek, Beykent Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Cansel Poyraz, Sky News’den Haber Yapımcısı Fatih Artun, Yönetmen Mesut Gengeç, DHA’dan Foto Muhabiri Uğur Can’ın katılımlarıyla Ayazağa – Maslak Yerleşkemizde yer alan Küçük Sahnede gerçekleştirildi.

Ülkemizde gazetecilik ve habercilik, özellikle savaş muhabirliği alanında deneyimli, dış kaynaklara, küresel haber ajanslarına haber üreten profesyoneller ve öğretim üyeleri, öğrencilerimizle ‘Savaş Haberciliği’ konusunun önem ve özelliklerini ayrıntılı bir biçimde değerlendirdi.

Savaş bölgelerinde görev yapan deneyimli habercilerin Afganistan, Filistin, Bosna, Suriye, Irak gibi kriz ve savaş bölgelerinde, ateş altında yaptığı çalışmaların aktarıldığı, zorluklar ve etik sorunları hakkında bilgi verildiği panel genç haberciler için önemli bir referans noktası oldu.

savas-haberciligi