Yerleşkeler
Tarih: 28 Eylül 2023

Deneme Erişimli Veritabanı - Bloomsbury Food Library

Gıda üzerine yürütülen çalışmaların yayınlandığı bu kaynak, son akademik araştırmaların dâhil olduğu kapsamlı referans çalışmalarını, birçok eğitim kaynağını ve temel kaynakları bir araya getirmektedir. Tarih, sosyoloji, antropoloji, kültürel çalışmalar, beşeri coğrafya, sürdürülebilirlik, tarım, mutfak sanatları, siyaset bilimi, gelişim çalışmaları, gıda bilimi ve beslenme gibi disiplinlerdeki tüm göstergeleri ile birlikte yiyecek üzerine çalışan öğrenciler ve akademisyenler için temel bir kaynaktır.

  • Warren Belasco, Carol J. Adams, Anne Murcott, Rick Wilk, Fabio Parsecoli and Peter Jackson gibi önemli yazarlardan 90’ın üzerinde akademik e-kitap
  • The Metropolitan Museum of Art (Metropolitan Sanat Müzesi) gibi öncü kurumların görsel koleksiyonu
  • Ken Albala’nın Food Cultures of the World Encyclopedia (4 cilt)

Erişim adresi : http://www.bloomsburyfoodlibrary.com/


13 Kasım 2023 tarihine kadar erişimdedir.