Kütüphane

ETKİNLİK DUYURULARI

 

Beykent_Univ_poster

 

VERİTABANI DUYURULARI

 

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ (AYEUM)

 

AYEUM, nitel, nicel ve karma araştırma yöntemleri ve araştırma sürecinde kullanılan yazılımların online ve interaktif olarak öğretildiği bir platformdur. Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi AYEUM, sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma araştırma yöntemleri ile ilgili eğitimler sunmaktadır. Ayrıca  SPSS, AMOS, R uygulamaları,ENDNOTE, NVIVO, CMA, MAXQDA, Mendeley, Citavi, Zotero vb. yazılımları online ve interaktif dersler yoluyla öğretilmektedir.

 

Erişim adresi : www.ayeum.com

Not: 10 adet ders için erişim açılmıştır.

21 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

Safari: The O’Reilly Platform

 

Platformda, 40.000'den fazla kitap ve 30.000 saatten fazla video, vaka çalışmaları, O’Reilly’nin global konferanslarındaki eğitimler, sesli kitaplar ve videolar yer almaktadır. Kullanıcılar, dünyanın en iyi 200 yayıncısından sağlanan elektronik kitaplara O’Reilly platformundan erişebilirler.

 

Erişim adresi : https://www.oreilly.com/

 

Not : Erişim hesabı için lütfen kütüphaneye başvurunuz.

 

27 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

 

Jaypee Digital Tıp, Sağlık Bilimleri  ve Diş Hekimliği Veri Tabanı

Anadili İngilizce olmayanlar için anlaşılabilir akademik İngilizce ile yazılmış;

  • 700’den fazla ders e-kitabı (textbook), 4500’den fazla akademik e-kitap olmak üzere toplam 5115 e-kitap bulunan,
  • 4000’den fazla ameliyatları gösteren ve sesli anlatımlı video,
  • MCQ, SBA, SCE soru ve cevap bankaları,
  • USMLE, MRCP, FRCS, FRCR sınavları için hazırlık kitapları,
  • Eski sayıları ve en son sayılarına erişilebilen 63 e-dergi içermektedir. Bu 63 e-derginin 12 tanesi doğrudan diş hekimliği ile ilgilidir.
  • Kullanıcılar tüm kitap chapterlarını ve makaleleri bilgisayarlarına indirebilirler.

Erişim linki: http://www.jaypeedigital.com/

21 Kasım 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

The Vogue Archive 

The Vogue Archive, yüksek çözünürlüklü renkli sayfa görüntülerinin yer aldığı, 1892'den günümüze Vogue dergisinin (ABD baskısı) tüm çalışmaları içerir. Kapsamında en büyük tasarımcılardan, fotoğrafçılardan, stilistlerden yirminci ve yirmi birinci yüzyılın çizerlerinden eserin hazinesini oluşturan 400.000'den fazla sayfa yer almaktadır. Vogue, modanın ötesine uzanan Amerikan ve uluslararası popüler kültürün eşsiz bir kaydı. The Vogue Archive moda, toplumsal cinsiyet ve modern sosyal tarihin (geçmiş, şimdiki ve gelecek) incelenmesi için temel bir kaynaktır.

 

Veri tabanı, moda tasarımı ve fotoğraf öğrencilerinin ilham verici görüntüler bulmasına imkan sağlar, ancak aynı zamanda akademik çalışmalara da yer vermektedir. Moda pazarlama öğrencileri, belirlenen tarihler arasında Revlon, Coty, Versace veya Chanel gibi bir marka için her reklamı görüntüleyerek bir marka kimliğinin tarihini araştırabilecektir. Kültürel araştırmalarda ve cinsiyet çalışmalarında araştırmacılar, 1890'lardan günümüze beden imajı, toplumsal cinsiyet rolleri ve sosyal zevkler gibi temaları keşfedebilecekler.

 

ProQuest'in Condé Nast ile olan benzersiz ortaklığı, her ayın en son sayısının ambargo dönemi olmaksızın ekleneceği anlamına gelmektedir. Kullanıcılar, reklamlar, kapaklar ve katlamalar dahil olmak üzere, dergi boyunca tüm metin, resim yazıları ve başlıklardaki sonuçları ortaya çıkarmak için güçlü aramalar yapabilir.

 

Erişim adresi : https://trials.proquest.com/access?token=IHHKOJPZUqiRePqdKYXTYWNAR

 

25 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

Lebib Yalkın MEVBANK Mevzuat ve İçtihat Veritabanı

Lebib Yalkın MEVBANK Veritabanı, hukuki araştırmalar için en güncel içtihat ve mevzuat ile yorumlu uzman makalelerini içerir. Resmi Gazete’de yayınlanan tüm kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, yönetmelikler, tebliğler 64 konu başlığı altında, emsal teşkil edecek içtihat, makaleler ve hukuk literatürü ile ilişkilendirilmiş olarak sunulmaktadır. Üniversiteler için özel hazırlanan Yükseköğretim Mevzuatı’na da veritabanında yer almaktadır.

Erişim adresi : https://www.lebibyalkin.com.tr/mevzuat/kurumsal-abone/beykentuni

25 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

Atıf Dizini

Atıf Dizini, Türkiye kaynaklı sağlık bilimleri dergilerinin (tıp, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik, veterinerlik, beden eğitimi ve spor, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, psikoloji vb) indekslendiği bir veritabanıdır. 

  • Türkiye’deki TEK ULUSAL ATIF TARAMA dizinidir.
  • Tek bir arama ile 447 dergide yayımlanan güncel makale başlıklarını hızlıca liste halinde görebilme, ilgi duyulan makalenin Türkçe-İngilizce özetine kolayca göz atabilme, istenilen makalenin tam metnine (pdf) anında erişebilme.
  • Makaleyi kaynak gösteren diğer makaleleri, makalenin yazarının başka makalelerine aldığı atıfları inceleyebilme.
  • Kayıtlı dergi sayısında her geçen gün artış.
  • Arastırmacıların konu ve kaynak tarama için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm sağlamaktadır.
  • Dizin’e kayıtlı dergilerin yeni sayılarının sürekli takibi ile anlık veri girişlerinin yapıldıgı geniş ve güncel bir veritabanıdır.
  • Dergilerin ve makalelerin etkinliklerinin karşılaştırılabilmesi için; ulusal etki değeri, ziyaretçi sayıları, yayın periyotlarına uyumları, aldıkları atıf sayıları, uluslararası etki değerleri (impact factor), yazar ve makale bazında alınan atıflar gibi birçok başlığı içeren ve veri tabanına kayıtlı ulusal dergilerin verilerinden derlenen “istatistik” menüsü yer almaktadır.
  • Dergilerin, kaynak gosterilirken kullandıkları kısaltmalarını, yayın periyotlarını, kayıtlı oldukları indeksleri içeren kısa bilgilerini içermektedir.
  • Başka makalelerden atıf almış makale başlığı, ilk tarama ekranında  görüntülenebilmektedir.
  • Dizinde SCI-E'ye kayıtlı 33 dergi var, 27 tanesinin tam metin erişimleri mümkün

 Erişim adresi : http://www.atifdizini.com/default/tr-index.html

 

20 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

Vidobu

Vidobu, kişisel gelişim, mesleki gelişim, bilişim teknolojileri ve hobi eğitimleri konusunda ihtiyaç duyulan tüm bilgileri, alanında uzman eğitmenler ile tamamen Türkçe içerikler ile sağlayan online video eğitim platformudur. 12.000’den fazla eğitim videosu ile Türkiye’nin en geniş online video eğitim kütüphanesi olan Vidobu, her ay yeni eklenen en güncel eğitim videolarıyla da her geçen gün kütüphanesini genişletmektedir. 

Erişim adresi : www.vidobu.com

31 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

Academic Video Online (AVON)

Academic Video Online, kütüphaneler için en kapsamlı video aboneliğidir. Antropoloji, iş, danışmanlık, film, sağlık, tarih, müzik ve daha fazlası dahil olmak üzere en geniş konu alanlarını kapsayan 62.000'den fazla başlık sunuyor. 17.000'den fazla başlık Alexander Street'e özeldir. 2017 yılında 4.300 den fazla başlık 2018 yılında 3.900 den fazla başlık eklenmiştir. Veritabanında hemen hemen her video türünün bilimsel video materyali bulunmaktadır: belgeseller, röportajlar, performanslar, haber programları, reklamlar, gösteriler, onbinlerce özel başlık içeren orijinal ve ham görüntüler. Binlerce ödüllü film (Academy, Emmy ve Peabody) ile birlikte sınıf eğitimi için en sık kullanılan filmler, ayrıca yeni çıkan filmler ve daha önce kullanılamayan arşiv malzemeleri bulunmaktadır.

Erişim adresi : https://trials.proquest.com/access?token=gqupMrOleVdNCJLkUYcrdvDis

 

5 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

Lexpera

 

LEXPERA, içeriğinde mevzuat, içtihat, sözleşme örnekleri, tam metin hukuk kitapları, makaleler ve madde yorumları gibi literatür kaynaklarının olduğu kapsamlı bir hukuk bilgi sistemidir. LEXPERA teknolojisi ile sayısı hızla artan ve her gün değişikliğe uğrayan hukuki düzenlemeler arasındaki karmaşık bağlantılar sistematize edilerek; güncel hukuk kaynakları, etkileşim içinde olduğu diğer kaynaklarla ilişkili olarak erişilebilir hale getirilmiştir. Bilgi kaynaklarının yenilikçi bir şekilde işlenmesi, kullanıcı dostu tasarımı ve mobil cihazlardan erişim imkânı ile LEXPERA uygulamacılara, öğrenci ve akademisyenlere yenilikçi çözümler sunmaktadır.

 

Kapsam:

·  Güncel Mevzuat

·  İçtihat (İstinaf kararları dahil)

·  Tam metin hukuk kitapları, makaleler, bilgi notları, kanun yorumları, pratik çalışmalar, raporlar - rehberler ve bibliyografik bilgiler

·  Sözleşme, Dilekçe, Hukuki Yazışma, Değişik İş Kararı, Gerekçeli Mahkeme Kararı ve Tensip Tutanağı örnekleri

 

Erişim Adresi:www.lexpera.com.tr

 

31 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

ProQuest Central

ProQuest Central multidisipliner tam metin veri tabanıdır. ProQuest Central, 175’ten fazla çeşitli konu içeriği sunar. ProQuest’in en çok kullanılan 47 veri tabanını içermektedir. ProQuest Central binlerce bilimsel dergiden milyonlarca tam metin makaleye erişimi sağlamasının yanı sıra diğer bütünleşik kaynaklarda yer almayan bilgilere de erişimi sağlamaktadır;

• İşletme, Psikoloji, Fizik, Sağlık ve Eğitim daha birçok alanda 100.000'den fazla tam metin belgesine erişim,

• NBER ve OECD gibi sağlayıcılardan 450.000’nin üzerinde working papers erişimi,

• Milyonlarca güncel endüstri ve Pazar raporu ve ülke profilleri,

• Lancet, Nature, Science, New England Journals of Medicine, and Journal of International Business Studies gibi birçok popüler derginin son sayılarına tam metin erişimi,

• Cambridge University Press, Springer, and Emerald gibi dünyaca ünlü yayıncıların yayınlarına erişimi sağlamaktadır.

ProQuest Central’ın bilimsel başlıklarının %80’den fazlası atıflanmış referans bağlantılıdır. Böylece atıf araştırması ve takibine imkan tanır.

Erişim adresi : https://trials.proquest.com/access?token=gqupMrOleVdNCJLkUYcrdvDis

 

5 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

BMJ Journals Premier Collection

BMJ’nin uzmanlık dergilerinden, dünyanın önde gelen tıbbi ve yardımcı sağlık araştırmalarını, incelemelerini, haberlerini ve multimedya içeriğini içermektedir. Klinik, kanıta dayalı ve halk sağlığı dergileri de dahil olmak üzere bir dizi uzmanlık alanında 40 ana başlığın tam erişime sahiptir.

Erişim adresi : https://journals.bmj.com/content/journals

 

31 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

BMJ Best Practice

BMJ Best Practice, klinik iş akışı etrafında benzersiz bir şekilde yapılandırılmıştır. Günlük olarak güncellenir ve tanı, prognoz, tedavi ve önleme konusunda adım adım rehberlik etmek için kanıta dayalı en son araştırmaları, kılavuzları ve uzman görüşlerini kullanır.

 

BMJ Best Practice:

  • Binlerce klinik konu, 6.500'den fazla klinik kılavuz ve 11.000 ayırıcı tanı
  • Hasta konsültasyonunu yansıtan düzenimizi kullanarak hızlı cevaplar
  • Ödüllü BMJ Best Practice uygulaması ile çevrimdışı erişim
  • Benzersiz tedavi algoritması tabloları
  • 250'den fazla tıbbi hesap makinesi
  • Önemli Güncellemeler
  • Sürekli mesleki gelişiminizi sağlamak için CME / CPD takibi
  • Cochrane Clinical Answers - tam sonuç verileri (PICO) ve GRADE ifadelerini içeren sistematik inceleme katmanı
  • Öğretim üyelerine, öğrencilere ve uygulayıcılara EBM hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olacak EBM Toolkit.
  • BMJ Hızlı Öneriler - araştırma kanıtlarını klinik uygulama önerilerine dönüştürmek için yenilikçi bir yaklaşım
  • 350+ Hasta broşürleri
  • 4,000+ görüntü: algoritma tabloları; illüstrasyonlar; anonim hasta fotoğrafları; biyopsi, X-Işını, BT, MRI, EKG, vs. gibi tanısal test sonuçlarının anonim görüntüleri. Görüntüler, bakım noktasında kullanılmak üzere ve akademik amaçlarla dışa aktarılabilir.

Erişim adresi : https://bestpractice.bmj.com/

 

31 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

World Scientific

 

World Scientific Publishing e-Kitap     

 

  • 8.000 bilimsel e-kitap
  • Her yıl 300'den fazla yeni e-kitap
  • Nobel ödüllü yazarlar, Imperial College Press yayınları
  • Tam metin arama, e-posta ile haber verme, referans gösterme ve uyarı özellikleri
  • Internet bağlantılı tüm bilgisayar ve mobil cihazlardan okuyabilme
  • Satın alınan e-kitaba süresiz erişim olanağı
  • 24x7 sınırsız kullanıcı erişimi
  • PDF olarak saklayabilme, MARC kayıtları
  • Yıllara ve konulara göre koleksiyon seçenekleri 

 

World Scientific Publishing e-Dergi

 

  • 120'den fazla hakemli akademik e-dergi ve Imperial College Press dergileri vardır.
  • Internet bağlantılı tüm bilgisayar ve mobil cihazlardan okuyabilme özelliii mevcuttur.
  • Tam metin arama, e-posta ile haber verme, referans gösterme ve uyarı özellikleri ile 24x7 sınırsız kullanıcı erişimi sağlanır.
  • PDF olarak saklanabilir.
  • Konulara göre koleksiyon seçenekleri vardır.

 

Erişim adresi : http://www.worldscientific.com

 

 

4 Kasım 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

SAYISAL KiTAP: Türkçe e-kitap ve e-dergi platformu - Türkçe Dijital Kütüphane 

 

SAYISAL KİTAP, kütüphane ve diğer kurumların ister tek tek kitap ve dergi seçerek, isterlerse koleksiyon bazında yıllık abone olabileceği ve abone olunan e-kaynakları tüm kullanıcılarına ücretsiz kullandırabileceği çevrimiçi bir platform sunmaktadır. Kütüphane kullanıcıları, SAYISAL KİTAP platformundaki kitaplara herhangi bir bilgisayar veya mobil cihaz üzerindeki web görüntüleyici ile ulaşabilir, sorgulama ve filtreleme seçenekleri ile istediği kitabı bulabilir ve ücretsiz olarak okuyabilir. Kullanıcılar dilerlerse, seçtikleri kitaplardan kendi kitaplığını oluşturabilir ve okudukları kitaplar içerisinde arama ve işaretleme yapabilir. Kitapla ilgili not alma, atıf yapma, sosyal medyada bağlantı paylaşma gibi özellikleri kullanabilir.

 

Erişim adresi : www.sayisalkitap.com

 

1 Kasım 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

Torrossa Akademik Veritabanı

Torrossa, Güney Avrupa kaynaklı akademik e-kitap ve e-dergilerin yer aldığı bir veritabanıdır.

  • İspanya, Fransa ve Portekiz'den gibi Akdeniz ülkeleriden 200'den fazla yayınevi
  • 32.000’den fazla e-kitap, 900’den fazla e-dergi
  • Farklı dillerde kaynaklar: İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Portekizce, Almanca, ...
  • Sanat, Mimari, Sosyal Bilimler, Temel Bilimler, Dil ve Edebiyat, Tarih, Felsefe alanları
  • Tam metin arama, PDF indirme, sınırsız kullanım

Erişim adresi : https://access.torrossa.com

 

26 Ekim 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

Political Science Complete

 

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümleri’ndeki araştırmacılar ve kurumlar için özel olarak tasarlanmış olan Political Science Complete veri tabanı, bu disiplinlerdeki en itibarlı dergilere erişim sağlayan en birincil kaynaktır. Dünya çapında bir bakış açısına sahip bu kapsamlı veri tabanı, modern politik konulara geniş bir çerçeveden ışık tutmakta olup, içerik ve kalite bakımından kendi alanındaki diğer tüm veri tabanlarını geride bırakmaktadır.

 

İçeriğinde;

  • 700’e yakın tam metin dergi
  • 330’a yakın tam metin referans kitap ve monograf
  • 48.000’e yakın tam metin konferans raporu
  • 28.000’den fazla terim içeren konu terimleri sözlüğü

 

Konu başlıklarından bazıları:

  • Hukuk  
  • Kamu Politikası 
  • Karşılaştırmalı Siyaset  
  • Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları 
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Siyasal Sistemler 
  • Siyasal Teori 
  • Sosyal Bilimler 
  • Toplumsal Cinsiyet  
  • Uluslararası İlişkiler 
  • Yönetim Bilimleri

 

Erişim adresi : http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=poh

 

1 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

Art & Architecture Source

 

Art & Architecture Source veri tabanı; mimarlık, iç mimarlık, tasarım, çevre tasarımı, kentsel tasarım ve peyzaj mimarisi gibi alanlardaki araştırmalar için özel olarak hazırlanmış hem içerik hem de kapsam bakımından kendi alanında dünyadaki en kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Uluslararası bir içeriğe erişim sağlayan bu otorite veri tabanı, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca ve Felemenkçe yayımlanan en saygın süreli yayınları da içermektedir.

 

Bu veri tabanında; 

  • 770’ten fazla tam metin dergi
  • 480’den fazla hakemli tam metin dergi
  • 220’ye yakın tam metin kitap
  • Picture Desk ve diğer kaynaklardan sağlanan ve 63.000'den fazla görsel içeren koleksiyon
  • Kapsamı 1914’e kadar uzanan, arşiv niteliğinde içerik 

 

 

Öne çıkan konular:

  • İç mimarlık
  • Mimarlık ve mimarlık tarihi
  • Peyzaj mimarlığı
  • Arkeoloji
  • Endüstriyel tasarım
  • Sanat tarihi 
  • Çağdaş sanat
  • Grafik tasarım 
  • Ve ilgili diğer tüm alanlar

 

Erişim adresi : http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=asu

 

1 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

Avery Index to Architectural Periodicals

 

EBSCO üzerinden sunulan ve Columbia Üniversitesi’ndeki Avery Architectural and Fine Arts Library tarafından yayımlanan Avery Index to Architectural Periodicals,günümüz mimarisi ve tasarım alanları için hazırlanmış en önde gelen indeks veri tabanıdır. Mimarlığın çeşitli alanlarında çalışma yürüten farklı seviyelerdeki araştırmacıların tümüne kaliteli ve zengin bir içerik sunan veri tabanının erişim sağladığı makaleler, C3 Korea, Domus, Dwell ve El Croquis gibi en saygın yayınlar tarafından sağlanmaktadır.

 

İçeriğinde;

  • 320’den fazlası güncel ve 3.000’den fazlası arşiv olmak üzere, Amerika kaynaklı olan ve olmayan dergilerinden sağlanan 800.000’in üzerinde kayıt
  • Mimarların ölüm ilanları ile ilgili 20.000’den fazla atıf kaydı
  • Haftalık güncellemeler 

 

Konulardan bazıları;

  • Mimarlık
  • Restorasyon 
  • İç Mimarlık
  • Müzeler
  • Şehir Planlama – 1930’dan günümüze 

 

Erişim adresi : http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=bvh

 

1 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

CINAHL Complete

 

CINAHL indeksinde en çok okunan ve kullanılan, en kaliteli dergilerin bir çoğunu tam metin olarak erişime sunan CINAHL® Complete veri tabanı; hemşirelik, ebelik, hasta bakımı, destek sağlık bilimleri ve ilgili diğer tüm alanlar için yayımlanan temel dergileri içeren, bu disiplinler için hazırlanmış dünyadaki en kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Hemşirelik ve ilgili sağlık disiplinlerini eksiksiz şekilde kapsayan veri tabanı, Critical Care Nurse, British Journal of Nursing, Journal of Trauma Nursing, Nursing Economics ve Online Journal of Issues in Nursing gibi en önde gelen dergilerin birçoğunu gecikmesiz ve tam metin olarak içermektedir. Tam metin arşiv kapsamı 1937’ye yıllara kadar uzanan CINAHL® Complete, sunduğu hemşirelik, hasta bakımı ve benzer sağlık literatürü ile bu alanlara yönelik bölümleri bulunan üniversiteler için en temel kaynaktır. 

 

İçeriğinde;

  • CINAHL veri tabanında indekslenen dergilerden 1.400’e yakını için tam metin erişim
  • CINAHL indeksinin tamamını içeren 5.400’ün üzerinde dergi indeksi
  • 6 milyonun üzerinde kayıt 
  • 1.500’ün üzerinde akademik dergi için taranabilir atıf kaydı 
  • Yazarların bağlı olduğu kurumlar/kuruluşlar 
  • 1937’li yıllara kadar uzanan tam metin arşivi

 

Öne çıkan konular:

• 50’den fazla hemşirelik uzmanlığı

• Alternatif tıp 

• Genel sağlık ve tıp 

• Beslenme 

• Dil ve konuşma patolojisi ve daha birçoğu

 

Erişim adresi : http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=ccm

 

1 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

Communication Source

 

Communication Source, yüksek kaliteli EBSCO veri tabanları, Communication & Mass Media Complete ve Communication Abstracts’ın birleşiminden geliştirilmiş olup, iletişim, radyo, televizyon, sinema, basın, yayın ve ilgili diğer tüm alanlardaki en itibarlı ve güvenilir kaynaklara erişim sağlamaktadır. Hemen hemen hepsi hakemli olmak üzere yüzlerce dergi içeren ve kapsamı 1900’lere kadar uzanan Communication Source, bu disiplinler için hazırlanmış en kapsamlı tam metin veri tabanıdır. 

 

İçeriğinde;

  • 730’dan fazla tam metin dergi
  • 1.000’den fazla temel kaynak için özet ve indeks bilgisi
  • 18.000’e yakın terim içeren konu bazlı, taranabilir terimler sözlüğü
  • 120’den fazla tam metin kitap
  • Communication & Mass Media Complete veri tabanında olmayan 300’den fazla tam metin dergi
  • 1900’e kadar uzanan içerik

 

Öne çıkan konular:

• Araştırmacı Gazetecilik

• Basın Yayın Teknikleri

• Etkinlik Yönetimi

• Gazetecilik

• Görsel İletişim Tasarımı

• Halkla İlişkiler ve Tanıtım

• İletişim, Teknoloji ve

  Küresel Kültür

• İletişim Kuramları

• İletişim Tarihi

• Medya Çalışmaları

• Medya Okuryazarlığı

• Radyo

• Reklamcılık

• Sinema

• Televizyon

 

Erişim adresi : http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=cms

 

1 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

Dentistry & Oral Sciences Source

 

Dentistry & Oral Sciences Source™veri tabanı, diş hekimliği fakülteleri için hazırlanan, bu alandaki tek tam metin veri tabanıdır. Alanındaki tüm konuları detaylı bir şekilde kapsamasının ve zengin indekslemesinin yanı sıra, bu disiplindeki en çok takip edilen akademik dergileri ve kitapları tam metin olarak sunan Dentistry & Oral Sciences Source™veri tabanı, bilimsel dergiler için önemli bir skorlama kuruluşu olan Eigenfactor’ün Diş Hekimliği Dergi Sıralaması’nın en güncel versiyonu olan Eigenfactor 2015’teki ilk 25 derginin 12 tanesini tam metin olarak; 12 tanesini ise yalnızca indeks olarak içerir.

 

Dergilerin yanı sıra kitap, monograf ve ticari süreli yayınlar da içeren veri tabanı, Periodontology 2000Journal of Dental Research, Clinical Oral Implants Research ve International Endodontic Journal gibi birçok önemli dergiye tam metin erişim sağlar.

 

İçeriğinde; 

  • PubMed ile taranamayan yüz binlerce diş hekimliği makalesi
  • Yaklaşık %95’i hakemli olmak üzere, diş hekimliği ile ilgili 270’ten fazla tam metin akademik dergi
  • 350’den fazla dergi için künye ve özet bilgileri (index & abstract),
  • 31 tane tam metin kitap,
  • Tam metin erişim adreslerinin yer aldığı 120’den fazla dergi içerisinde taranabilir atıflar

 

Öne çıkan konular:

• Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

• Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi

• Çocuk Diş Hekimliği

• Diş Hastalıkları ve Tedavisi

• Diş Anatomisi

• Endodonti

• Ortodonti

• Pedodonti

• Periodontoloji

• Protetik Diş Tedavisi

• Restoratif Diş Tedavisi

  ve çok daha fazlası

 

Erişim adresi : http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=ddh

 

1 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

Engineering Source

 

Mühendisler, mühendislik disiplinlerindeki öğrenciler, araştırmacılar ve profesyoneller için hazırlanan Engineering Source, 1.600’den fazlası tam metin olmak üzere toplamda 3.000’e yakın yayını indeksleyen, mühendislik alanları için tasarlanmış birincil tam metin veri tabanıdır. Bilişim sistemleri, biyomühendislik ve bilgisayar, enerji sistemleri; çevre, elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makina, petrol ve doğal gaz mühendisliği ve temel mühendislik ile ilgili tüm alanları eksiksiz olarak kapsayan bu otorite veri tabanının seçkin içeriği, American Society of Civil Engineers, Elsevier Science, John Wiley & Sons, Inc., Springer Science & Business Media, Oxford University Press ve Wiley-Blackwell gibi birçok lider yayıncıdan derlenmiştir.

 

Engineering Source ayrıca Inspec, Ei Compendex ve GeoRef gibi temel mühendislik indeklerindeki yüzlerce dergiye tam metin erişim sağlamaktadır:

 

  • Inspec mühendislik indeksinde yer alan 500+ dergi için tam metin erişim
  • EI Compendex indeksinde yer alan 540+ dergi için tam metin erişim
  • GeoRef indeksinde yer alan yaklaşık 200 dergi için tam metin erişim

 

Öne çıkan dergilerden bazıları: Advanced Composite Materials, American Scientist, Engineering Management Journal, Chemical Engineering, Journal of Product Innovation Management, Journal of Nonlinear Science, Journal of Engineering Education, Journal of Radioanalytical & Nuclear Chemistry

 

Erişim adresi : http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=egs

 

1 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

 

MEDLINE Complete

 

PubMed veri tabanının dünya üzerindeki en kapsamlı tam metin derlemesi olan MEDLINE® Complete, en önde gelen tıp ve sağlık bilimleri dergilerinin birçoğunu gecikmesiz olarak erişiminize sunarak, tıp fakültelerindeki araştırmacılar için eşsiz bir araştırma deneyimi sunar. Tıp alanında birincil danışma kaynağı olan ve bibliyografik versiyonu, TUBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında ‘istisnasız’ tüm üniversitelere açık olan MEDLINE (PubMed) veri tabanında indekslenen dergilerin büyük bir kısmını hiçbir sınırlama getirmeden tam metin olarak içermektedir. Kapsamlı bir arşiv içeriği de sunan MEDLINE Complete, tıp literatürü içeriği açısından eksiksiz bir araştırma aracı olup ana konu başlığı olan tıp alanının yanı sıra, eczacılık, hemşirelik, veterinerlik ve hasta bakımı yönetimi gibi diğer ilgili alanlardaki araştırmacılar için de yüksek kaliteli dergileri tam metin olarak sunar. 

 

İçeriğinde;

  • 2.300’e yakın tam metin dergi
  • 5.200’den fazla dergi için MeSH (Medical Subject Headings) konu başlığı 
  • 1916’ya kadar uzanan arşiv içeriği

 

Öne Çıkan Konu Başlıkları:

 

 

  • Kardiyoloji
  • Patoloji
  • Biyoloji
  • Dermatoloji
  • Onkoloji
  • Psikiyatri
  • İmmünoloji
  • Hematoloji
  • Nefroloji
  • Endokrinoloji
  • Göğüs Hastalıkları
  • Genel Cerrahi
  • Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
  • Üroloji 
  • Nöroloji
  • Gastroenteroloji
  • Anestezi ve Reanimasyon
  • Ortopedi ve Travmatoloji
  • Halk Sağlığı
  • Jinekoloji
  • Farmakoloji
  • Obezite
  • Ve Daha Fazlası

 

Erişim adresi : http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=mdc

 

1 Aralık 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

Bentham Science

 

Bentham Science, bilim ve teknoloji alanlarındaki bilgileri akademik araştırmacılara ve endüstri profesyonellerine sunan bir bilim, teknoloji ve tıp yayıncısıdır. 

Bentham Science hem elektronik hem de basılı formatlarda 100'den fazla dergi yayınlamaktadır. Dergiler ilaç araştırma ve geliştirme, tıbbi uzmanlık alanları, mühendislik, teknoloji ve sosyal bilimler alanlarında çeşitli disiplinleri kapsamaktadır.

Dergiler, Journal Citation Reports / Science Edition, MEDLINE / Index Medicus, PubMed, Scopus, Kimyasal Özetler ve EMBASE gibi indeksleme ajanslarında indekslenmektedir.

En popüler dergileri şunlardır :

  • Güncel Nörofarmakoloji (Etki Faktörü: 4.068)
  • Güncel Tıbbi Kimya (Etki Faktörü: 3.469)
  • Chem Tıbbi Kimyada Güncel Konular (Etki Faktörü: 3.374)
  • Mevcut Alzheimer Araştırması (Etki Faktörü: 3.289)
  • Mevcut İlaç Hedefleri (Etki Faktörü: 3.112)

Erişim Adresi : www.eurekaselect.com

 

27 Ağustos 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

EconLit with Full Text

Ekonomi alanında dünyaca ünlü bir dernek olan American Economy Association’ın temel danışma kaynağı olan EconLit’in içerdiğin tüm kayıtları bulunduran ve EBSCO tarafından kapsamlı bir tam metin versiyon olarak sunulan EconLit with Full Text, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’ndeki araştırmacılar için hazırlanan en temel veri tabanıdır. Bu disiplinlerdeki öğrenciler ve araştırmacılar için en güvenilir tam metin koleksiyonu sunan veri tabanı, American Economy Association dergilerini gecikmesiz olmak üzere, yüzlerce dergi için tam metin erişim sunmaktadır. Annals of Economics & Finance, Journal of Economic Integration Revue d’Economie Financière gibi önde gelen dergileri içeren EconLit with Full Text, ayrıca The American Economic Review, Journal of Economic Perspectives ve Journal of Economic Literature dergilerinin ilk sayıdan itibaren tüm sayılarını kapsamaktadır.

İçeriğinde ;

 - Birçoğu başka hiçbir veri tabanında bulunmayan 670’ten fazla tam metin dergi

 - The Handbook of World Trade

 de dahil olmak üzere 15 tam metin kitap

 - EconLit

’te indekslenen tüm kayıtlar için tam metin erişim

Öne çıkan konular:

 - Çalışma Ekonomisi

 - Ekonometri

 - İktisat

 - İşletme

 - Maliyet

 - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

 - Uluslararası İlişkiler

Erişim adresi : 

http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=eoh

 

1 Haziran 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

MEDLINE Complete

PubMed veri tabanının dünya üzerindeki en kapsamlı tam metin derlemesi olan MEDLINE Complete, en önde gelen tıp ve sağlık bilimleri dergilerinin birçoğunu gecikmesiz olarak erişiminize sunarak, tıp fakültelerindeki araştırmacılar için eşsiz bir araştırma deneyimi sunar. Tıp alanında birincil danışma kaynağı olan ve bibliyografik versiyonu, TUBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında ‘istisnasız’ tüm üniversitelere açık olan MEDLINE (PubMed) veri tabanında indekslenen dergilerin büyük bir kısmını hiçbir sınırlama getirmeden tam metin olarak içermektedir. Kapsamlı bir arşiv içeriği de sunan MEDLINE Complete, tıp literatürü içeriği açısından eksiksiz bir araştırma aracı olup ana konu başlığı olan tıp alanının yanı sıra, eczacılık, hemşirelik, veterinerlik ve hasta bakımı yönetimi gibi diğer ilgili alanlardaki araştırmacılar için de yüksek kaliteli dergileri tam metin olarak sunar.

İçeriğinde ;

 - 2.300’e yakın tam metin dergi

 - 5.200’den fazla dergi için 

MeSH (Medical Subject Headings)

 konu başlığı

 - 1916’ya kadar uzanan arşiv içeriği

Erişim adresi : 

http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=mdc

 

1 Haziran 2019 tarihine kadar erişimdedir.

 

Dentistry & Oral Sciences Source

Dentistry & Oral Sciences Sourceveri tabanı, diş hekimliği fakülteleri için hazırlanan, bu alandaki tek tam metin veri tabanıdır. Alanındaki tüm konuları detaylı bir şekilde kapsamasının ve zengin indekslemesinin yanı sıra, bu disiplindeki en çok takip edilen akademik dergileri ve kitapları tam metin olarak sunan Dentistry & Oral Sciences Source veri tabanı, bilimsel dergiler için önemli bir skorlama kuruluşu olan Eigenfactor’ün Diş Hekimliği Dergi Sıralaması’nın en güncel versiyonu olan Eigenfactor 2015’teki 12 dergiyi tam metin ve indeks olarak; 12 dergiyi ise yalnızca indeks olarak içerir..

Dergilerin yanı sıra kitap, monograf ve ticari süreli yayınlar da içeren veri tabanı, Periodontology 2000, Journal of Dental Research, Clinical Oral Implants Research, Journal of Dentistry ve International Endodontic Journal gibi birçok önemli dergiye tam metin erişim sağlar.

İçeriğinde;

  -  PubMed ile taranamayan yüz binlerce diş hekimliği makalesi

 - Yaklaşık %95’i hakemli olmak üzere, diş hekimliği ile ilgili 270’den fazla tam metin akademik dergi

  -  350’den fazla dergi için künye ve özet bilgileri 

(index & abstract),

  -  31 tane tam metin kitap,

  -  Tam metin erişim adreslerinin yer aldığı 120’den fazla dergi içerisinde taranabilir atıflar

Erişim adresi : 

http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=ddh


1 Haziran 2019 tarihine kadar erişimdedir.

Quertle-Qinsight

Quertle-Qinsight yapay Zeka tabanlı Biyomedikal Literatür tarama keşif aracıdır.

 - 40 milyondan fazla doküman
 - 10 milyondan fazla makaleyi tam metin tarama
 - Makalelerin yanı sıra Patentler, AHRQ protokolleri, NIH Grant projeleri, Dow Jones Factiva haberleri ve konferansları da tarama
 - Power Term kullanımı
 - Sonuçların Görsel Analitik gösterimi

Erişim adresi : https://www.quetzal-search.info/

 

Primal Pictures Anatomi Atlası Veritabanı


İnsan anatomisine ait tüm katmanları interaktif bir şekilde modelleyerek tıp uzmanlarının çalışmalarında katkı sağlar. Koleksiyonlar içerisinde; her yönüyle anatomi ve ilgili konu alanlarına ek olarak, konuşma ve dil patolojisi, dişçilik, kulak-burun-boğaz bilimi, üroloji ile spor ve terapi gibi başlıklar da yer almaktadır. İnsan anatomisi ile ilgili 400,000’den fazla görüntü,tamamı multimedya üzerine kurulmuş kas yapısı ve işleyişi,  biyomekanikler, cerrahi müdahaleler ve fizyolojik süreçlerle ilgili animasyonlar, mR görüntüleri 6,500’den fazla 3 boyutlu anatomik yapı veritabanında yer almaktadır.

Kullanım klavuzu : PrimalPictures/ATV_userGuide.TR.PDF

Core 4 Tanıtım videoları:

Erişim adresi : http://www.anatomy.tv/  




McGraw Hill - ACCESS MEDICINE

Klinik tıp ve genel tıp alanında öncü bir kaynaktır. İçeriği, düzenli olarak güncellenmekte ve sıklıkla yeni kaynaklar eklenmektedir. McGraw-Hill tarafından geliştirilmiştir. 90’dan fazla tıp kitabı, güncellenmiş içerik, binlerce fotoğraf ve açıklamaları, etkileşimli özdeğerlendirme, kayıt dosyaları kullanıcıya sunulmaktadır. Tıp öğrencileri, uzman hekim adayları, klinisyenler, araştırmacılar ve tüm sağlık çalışanları için hazırlanmıştır. Tanı araçları da sağlayan yenilikçi bir çevrimiçi kaynak olmakla beraber kapsamlı bir arama platformu ve mobil cihazlara içerik yükleme yeteneğine sahiptir.

Tanıtım ve içerik bilgisi

Erişim linki: http://AccessMedicine.mhmedical.com

CIAO (Colombia International Affairs)

CIAO, 1988 yılından günümüze kadar uzanan ve aylık olarak güncellenen dergiler, kitaplar, politika özetleri, önde gelen akademisyenlerin hazırladığı vaka çalışmalarını,“Economist Intelligent Unit” tarafından hazırlanan ülke raporlarını ve öğrencilerin uluslararası ilişkiler konu alanındaki çalışmalara yatkınlık kazanmalarına yardımcı ders materyallerini kapsayan bir koleksiyona erişim vermektedir. Toplamda an itibariyle 39,148 başlığa 1988 yılından günümüze erişim sağlamaktadır. .

Erişim adresi : https://www.ciaonet.org/

 

 

EMIS

EMIS, 125’den fazla gelişmekte olan ülkeyi kapsayan şirket, sektör, M&A, ülke makroekonomik bilgisi ve çok kaynaklı haber sağlayan bir veritabanıdır.

 - BMI, S&P, Dun &Bradstreet, Fitch Ratings, Global Data, The Economist intelligence Unit (EIU), Enerdata, Euromonitor International, FT, MarketWatch, Market line, Progressive Digital Media, Petroleum Economist, OECD, Project Syndicate, DPA, Oil Voice, 4Cast, BIS, Allied Market Research, Grand View Research, GRDS and Oxford Economics gibi 2,500’den fazla yerel ve global veri sağlayıcısının tek bir arayüz altında sunulan içerikler

 - Yılda 540,000’den fazla yeni araştırma raporu

 - Günlük olarak yayımlanan 58,000 yeni haber

 - Şirket bazında,

 3,6 milyon şirket profili, 2,3 milyon şirket mali tablosu (bilanço, gelir tablosu, oranlar), yıllık raporlar, faaliyet raporları, çok kaynaklı haberler, borsa haraketleri, diğer şirketlerle kıyaslamalar, şirket duyuruları

 - Sektör bazında, 

250’dan fazla sektöre ait sektör genel görünümü, sektör raporları ve analizleri, sektör istatistikleri, sektör mali tabloları, sektör pazar payları, haberler, sektördeki şirket bilgileri,  sektör kıyaslamaları

 - Makroekonomik verilerde,

 125’den fazla ülkenin verileri, karşılaştırmaları, risk raporları, dönemsel raporlar ve haberler, konsensus tahminleri, ülke tahmin bakışları ve ülke kıyaslamaları

 - Deal Watch;

 (M&A-ECM Deals), yıllık 120,00’den fazla şirket alım-satım ve birleşmeleri, haberler, tahmini veriler ve olmuş anlaşmaların finansal verileri

 - Haber,

 başta Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarında yayın yapan saygın kuruluşlardan ekonomi, şirket, sektör, borsa, siyasi ve uluslararası haberler

 - 15 farklı dilde

 sunulan içerikler


Erişim adresi : https://emis.com/php/emiscom/registered



Elsevier Clinical Key Medical Education Dental

ClinicalKey Medical Education, öğrencilere çalışmalarında yardımcı olacak yetkin
cevapları ve gelişmiş araçları sunmaktadır.

Kullanıcı Kılavuzu
İçerik Listesi

Erişim adresi : http://www.clinicalkey.com/meded

 

EndNote

 

EndNote (Online); kişisel bilgi veritabanlarınızı oluşturarak, bibliyografik bilgileri (örneğin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlayan, makale yazım sürecinizde 6000’ in üzerinde farklı bibliyografya (dergi) stili (APA, Harvard, MLA, Turabian v.b.) ile atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemenize yardımcı olan ve çalışmalarınızı yayınlamak için en uygun dergileri öneren özel bir veritabanı ve bibliyografya yazılımıdır.

Online bibliyografik veritabanlarında arama, tarama ve referansları doğrudan yeniden düzenleme konusunda size en kolay yolları sunar. Ayrıca EndNote online/offline servislerden ve veritabanı kütüphanelerinden veri dosyaları import işlemi için birçok seçenek sunar.

Özel kütüphanelerinizde bibliyografik referanslar depolama, yönetme ve arama işlemlerinde uzmandır. Grafik, tablo, şekil ve formül içeriklerini herbiri için kendi altyazı (caption) ve anahtar kelimeleri (keywords) ile düzenleyebilirsiniz.

Cite While You Write (CWYW) özelliği ile Microsoft Word de atıf, şekil ve tablolar dizini oluşturabilirsiniz. Siz makalenize referans, şekil ve tablo eklediğinizde, listeleri otomatik olarak oluşturulur ve sunulan 6.000’in üzerindeki dergi formatında düzenleme imkanı sağlar. Hazır Microsoft Word dergi şablonları ile yayımcılar tarafından istenen makale formatları konusunda da size kolaylık sunacaktır.

EndNote masaüstü, online ve ipad versiyonlarındaki referans, kaynak ve kütüphane paylayışım seçenekleriyle ortak ve multidisipliner çalışmalarınızda en kolay çözüm ve platformlar oluşturmanıza olanak sağlar. EndNote desktop yazılım lisansı, sınırsız dosya depolama alanı, sınırsız referans depolama alanı ve grup paylaşımı sunan EndNote online erişimini içermektedir. Ayrıca EndNote desktop ve online ile mükemmel bir uyuma sahip olan EndNote iPad® Apple uygulama mağazasından edinilebilir. Desktop'tan Online ve iPad'e, yine desktop geri dönüşleri kolayca sağlanabilmektedir. Araştırmanıza her zaman erişebilmek için EndNote kütüphanenizi desktop, iPad ve online ile senkronize edebilirsiniz.


EndNote Online Match özelliği ile uygun dergi seçiminizi kolaylaştıracak ve makale yayımlama sürecinizi hızlandıracaktır.

 

EndNote ek özellikler:

  1. Kişisel veya ortak referans ve kaynakça kütüphaneleri oluşturma
  2. EndNote içerisinden, online veritabanlarında makale arama: PubMed, Web of Science (WoS), Legal Collection, Library of Congress ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde
  3. EndNote ile hazır olarak sunulan online veritabanları için 6.000'in üzerinde connection file ve üniversitenizin kütüphane kataloğunda arama yapmak için yeni connection file oluşturma imkanı
  4. Ücretsiz, erişim ve aboneliğiniz olan online akademik veritabanlarından otomatik ‘Tam Metin’ makale indirme
  5. Referans kaydı import seçenekleri: Direct export (Google Akademik, Google Books vb.), import filtreleri ve PDF import
  6. Manuel referans kaydı oluşturma
  7. Otomatik Tam metin pdf import ve makalelerin kaynakça bilgilerini oluşturma
  8. Otomatik Tam metin pdf klasörü belirleyerek, toplu pdf import ve kaynakça bilgilerini oluşturma
  9. Kişisel EndNote kütüphanenizi düzenleme ve yönetme: seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme…
  10. Grup seçenekleri: grup seti, kişisel gruplar ve akıllı gruplar ile referans grupları oluşturma ve düzenleme
  11. Cite While You Write ile tez ve makalelerde bibliyografya oluşturma ve düzenleme
  12. EndNote ile makale yazımı: Atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme ve hazır şablon kullanma...
  13. Ortak çalışmalarınızda referans ve kütüphane paylaşımı.
    1. Nerede veya hangi kurumdan olunduğu önemli olmadan 100 kişiye kadar tek bir referans kütüphanesi ile çalışma.
    2. Paylaştığınız kütüphanenize ait oluşturulan aktif log kayıtları ile yapılan değişiklikleri anında görüntüleme.
  14. EndNote Online Match ile en uygun dergi seçiminizi kolaylaştırma ve makale yayınlama sürecinizi hızlandırma
  15. EndNote stil değişiklikleri ile fakülteniz makale/tez yazım formatını oluşturararak kolay, hatasız tez ve makale yazımı.

 

Not : Kurulum dosyalarına erişim için kurumsal mail adresi ve şifre ile giriş yapılması gerekmektedir. Online sürümü kullanabilmek için program kurulumunun yapılması, hesap açma ve senkronizasyon işlemlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir.


Online erişim adresi : https://access.clarivate.com/login?app=endnote

Kurulum dosyası erişimi (Akademik) : https://beykentuni-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/ilkaye_beykent_edu_tr/EqM_KcrwNH9DlwxM7IsX3S4B0482WPJYEes4faBoiLJPJg?e=LHK6HO





HeinOnline Collections

HeinOnline Legal Classics   

HeinOnline Legal Classics koleksiyonu, Joseph Story, Jeremy Bentham, Louis Brandise, Benjamin N. Cardozo ve William Blackstone gibi hukuk alanında tarihin en büyük akademik isimlerine ait 12.000’e yakın klasik çalışma sunmaktadır. 336.000’den fazla tam metin kayıt içeren HeinOnline Legal Classics aynı zamanda, tarihi 1500’lere kadar uzanan nadir eserleri barındırmaktadır.

HeinOnline Federal Register

HeinOnline Federal Register, National Archives and Records Administration tarafından yayımlanan bir hukuk gazetesi olan Federal Register’ın 1936’ya kadar uzanan kapsamlı bir koleksiyonunu sunmaktadır.

785.000’den fazla tam metin kayıt içeren veri tabanı, başkanlık belgeleri, yasa tasarıları, yönetmelikler ile İç Güvenlik Bakanlığı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Çevre Koruma Ajansı ve Adalet Bakanlığı gibi çeşitli hükümet kurumları tarafından sağlanan tebliğleri içermektedir.

HeinOnline World Constitutions Illustrated

HeinOnline World Constitutions Illustrated, dünyadaki tüm ülkelere ait anayasal süreçler ve siyasi gelişim süreçleri hakkında detaylı bilgilere erişim sağlayan,bir kaynaktır. 268.000’den fazla tam metin kayıt içeren veri tabanı, her ülke için hem tarihi hem de güncel anayasaları içermektedir. HeinOnline World Constitutions Illustrated, her ülkenin mevcut anayasasını hem kendi orijinal dilinde hem de İngilizce olarak içermenin yanı sıra Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, Meksika, İngiltere ve daha pek çok ülke için önemli tarihi anayasaları da kapsamaktadır.

HeinOnline Code of Federal Regulations

HeinOnline Code of Federal Regulations, 1938’deki ilk sayısından itibaren Federal Register’da yayımlanan genel ve kalıcı yasaların ve yönetmeliklerin kodifikasyonlarını içermektedir.


HeinOnline US Congressional Documents 

HeinOnline U.S. Congressional Documents, kapsamı 1980’e kadar uzanan Congressional Record koleksiyonunu içermektedir. 325.000’den fazla tam metin kaydın ve 65.000’den fazla kongre oturumu, komiteye ait binlerce basılı yayın, CRS Raporları, Senato belgeleri ve daha fazlası veri tabanının içeriğine dahildir. Veri tabanı ayrıca, üç ardışık başlığı da içermektedir: Annals of Congress (1789-1824), Register of Debates (1824-1837) ve Congressional Globe (1833-1873).

Başlık listesi : http://heinonline.org/HeinDocs/kbart-congrec.csv

Erişim adresi : search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=lsdwc,lsduc,lsdlc,lsdfr,lsdcf

28 Şubat 2019 tarihine kadar erişimdedir.




Cambridge Histories Online


Cambridge Histories Online, 15’in üzerinde farklı akademik konu içerir. 1960’tan beri yayımlanan 300’dan fazla cilt ve yaklaşık 196.000 sayfadan oluşan benzersiz bir akademik içeriğe sahiptir. Cambridge Histories Online, yayınlanır yayınlanmaz basılı serilerden alınan yeni ciltlerle sürekli güncellenen aktif bir kaynaktır.

Erişim adresi : https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/collections/cambridge-histories

17 Şubat 2019 tarihine kadar erişimdedir.




Cambridge Companions Online


Cambridge Companions Online, ünlü Cambridge Companions serilerinden konu bazlı koleksiyonları bir araya getirir. Bu seriler edebiyat, klasikler, felsefe, din, kültür ve müzik alanlarındaki konu ve kişiler hakkında 600’den başlık içermektedir.


Erişim adresi : https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/collections/cambridge-companions


17 Şubat 2019 tarihine kadar erişimdedir.