Yerleşkeler
Tarih: 13 Mayıs 2020

Deneme Erişimli Veritabanı - Bloomsbury Fashion Central

Bloomsbury Fashion Central, Berg Fashion Library, Bloomsbury Fashion Cases, Fashion Photography Archive, Fairchild Books Library koleksiyonlarının yer aldığı bir veritabanıdır.

Berg Fashion Library

Berg Encyclopedia of World Dress and Fashion’ı (Berg Dünya Kıyafetleri ve Modası Ansiklopedisi) da kapsayan bu eşsiz çevrim içi kaynak, moda ve tasarım alanında lider konumdadır. 10 ciltten oluşan bu ansiklopedi, 2000 imaji ve 800’den fazla makaleyi kapsamaktadır.

• 100 ‘ün üzerinde ekitap
  • Referans kaynakları(Classic and Modern Writings on Fashion, the A–Z of Fashion, and The Dictionary of Fashion History…..)
  • Metropolitan Sanat Müzesi'ndeki Kostüm Enstitüsü, Victoria ve Albert Müzesi, Moda Teknoloji Enstitüsü'ndeki Müze, MoMu ve Ticari Desen Arşivi gibi prestijli ortaklardan 14.000'den fazla renkli imaj
  • FIT'deki Müze, Brooklyn Müzesi, Somerset Evi ve Museo de la Moda gibi önde gelen müzelerde düzenlenen önemli sergilerden özel bilgiler ve görüntüler
Bloomsbury Fashion Business Cases

Öğrencilerin, gelecek nesil moda endüstrisi profesyonellerinin ihtiyaç duydukları temel iş becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan bu dijital kaynak, küresel bir odağa sahip olup moda dünyasının karşılaştığı zorluklar, sürdürülebilirlik, teknoloji, etik, liderlik  gibi önemli konularla ilgili gerçek vakaları sunmaktadır. Kaynak, öğrencilere moda alanında bir kariyere doğru ilerlerken onları başarıya götürecek araçları sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

Vakalar, öğrencilerin iş kavramlarını gerçek hayattaki durumlara, stratejilere ve ikilemlere göre öğrenmeleri ve uygulamaları için popüler ve etkili bir eğitim aracıdır. Vakalar, bir şirketin karşılaştığı bir sorun ya da sorunla ilişkili genel bir bakış ve arka plan bilgisi sağlar. Ardından öğrencilerden arka plan materyalini incelemeleri ve analiz etmeleri, çoklu alternatif çözümleri değerlendirmeleri, şirket için en uygun çözümü önermeleri ve çözümün sonuçlarını tahmin etmeleri istenir. Vakalar, analitik, değerlendirme ve iletişim becerilerini uygulama fırsatı sunar.

Fashion Photography Archive

1970'li yıllar ile 2000 yılı arasında podyumda ve perde arkasında çekilmiş olan ve daha önce dijital hâle getirilmemiş 750.000 fotoğraf yer almaktadır. Alexander McQueen, Christian Dior, Vivienne Westwood, Yohji Yamamoto, Jean Paul Gaultier, Versace, Calvin Klein, Chanel, McQueen, Chalayan gibi önemli tasarımcıların geçirdiği evrimi gözler önüne sermektedir. Uzman yorumculardan alınan yüzlerce makale, ses ve video kaynağı ile bağlam ve analiz sağlanmaktadır. Fashion Institute of Technology (Moda Teknoloji Enstitüsü) Müdürü ve Baş Editör Valerie Steele tarafından düzenlenmiştir.

Fairchild Books Library

Fairchild Books Library, dünyanın önde gelen moda ders kitabı yayıncısı Fairchild Books(AVA Publishing dahil) 130 ‘un üzerinde güncel ders kitabını içermektedir.

Erişim adresi : http://www.bloomsburyfashioncentral.com/

10 Temmuz 2020 tarihine kadar erişimdedir.