Pandemi Sürecinde “Ev”i Yeniden Keşfetmek
Tarih: 08 Mayıs 2021

Pandemi Sürecinde “Ev”i Yeniden Keşfetmek

Düzenleyen: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık (TR ve EN) Bölümü

Atölye Yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Özlem Şenyiğit, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Pınar Biket, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Yaşar Erdinç, Öğr. Gör. Buse Ceren Ener

Pandemi sürecinde bir yılı aşkın bir süreyi geride bıraktık. Kentsel hareketliliğin kısıtlandığı kapanma sürecinde, değişen gündelik pratiklerimiz ve yaşam alışkanlıklarımız ile birlikte “ev”imizin her köşesini yeniden düşünmeye ve dönüştürmeye başladık… Pandemi öncesinde erken kalkıp işe gitmek üzere evden çıkanlar artık evlerinde bilgisayarının başına geçerek mesaiye başlayabiliyor. Bazıları ayrı bir çalışma odası düzenlerken, bazıları ise yatak odası penceresinin önünde kendine yeni bir çalışma alanı yaratıyor. Birçok insanın yeni tarifler denediği bu dönemde mutfak alternatif kullanımlar ile yeniden tanımlanıyor... Biz de atölye dahilinde, evlerimizdeki “yeni normal”i, yaşam ve çalışma / eğitim alanlarımızı ve “ev”in yeni anlamını sorgulayacak, geliştireceğimiz tasarım fikirleri ile geleceğe dair öneri ve öngörülerde bulunacağız. Günümüz gerçeklikleri ve hayatımıza giren yeni kavramlar çerçevesinde “ev”i yeniden keşfedeceğiz.

*Etkinlik, Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilecektir.

*Kontenjanla sınırlı olan etkinlik tüm öğrencilerimize açıktır. Etkinliğe katılmak için hakanilikoba@beykent.edu.tr adresine mail atılarak kayıt olmak gerekmektedir. Etkinlik sonrası katılım sertifikası verilecektir.