Würzburg International Business Forum - 3. Uluslararası İşletmecilik Konferansı
Tarih: 24 Eylül 2020

Würzburg International Business Forum - 3. Uluslararası İşletmecilik Konferansı

Üniversitemiz ve Alman Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen 3. Uluslararası İşletmecilik Konferansı, online olarak gerçekleştirildi.

“Küçük Firmaların Uluslararasılaşması ve Uluslararası Girişimcilik” konusunun ele alındığı ve iki gün süren konferansa on ülkeden akademisyenler ve iş insanları katılım gösterdi.

Konferansın açış konuşmasını sırasıyla; Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Rainer Wehner, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman, Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Robert Grebner, Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ekonomi ve İşletme Yönetimi Dekanı Prof. Dr. Axel Bialek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Erdoğan Taşkın ve Prof. Dr. Emin Akçaoğlu gerçekleştirdi.

‘‘Ders kitaplarına girecek vaka etütleri dinledik’’

Açış konuşmalarının ardından iki gün süren oturumlarla devam eden konferansta söz alan Prof. Dr. Erdoğan Taşkın, “Uluslararası Pazarlama Uygulamalarında Gerekli Beceri Düzeyleri” başlıklı konuşmasında işletmelerin mali gücünün, dış pazarlarda iş yapma isteğinin ve ticaret konu ürününün özelliklerinin ihracat ya da uluslararası piyasalara açılmada etkili olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Taşkın firmaların uluslararası faaliyetlerin yürütülmesi bakımından kendi yetkinliklerinin sınırlarına ulaştığında, dış kaynak kullanmaları gerektiğini ve uluslararası faaliyetler konusunda uzmanlaşmış, yaratıcı işletme ve kişilerden destek almalarının yarar sağlayacağının altını çizdi.

Oturumun sonunda, konferansa ilişkin değerlendirmede bulunan Taşkın, “Bu toplantıda ders kitaplarına girecek vaka etütleri dinledik. Tüm konuklara teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Bakış açımızın isabetini ortaya koydu”

Prof. Dr. Emin Akçaoğlu ise konferans sonrası yaptığı değerlendirmede toplantının çok faydalı olduğunu belirterek, “Biz akademisyenler uygulamaları inceliyor, tahlil ediyor ve teorileştiriyoruz. Bu anlamda sahada faaliyet gösteren uygulamacılarla, işletmelerle akademisyenlerin sıklıkla bir araya gelmesi çok önemli. Würzburg International Business Forum’un Uluslararası İşletmecilik Konferanslarını son üç yıldır düzenliyoruz ve her ne kadar akademik bakış açısını odakta tutsak da işletmeciliğin doğası gereği, uygulamaya dayandığını dikkate alarak iş dünyası temsilcilerini daima aramızda görmek istiyoruz. Bu toplantı bakış açımızın isabetini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.