Ahu Özyurt ile 8 Mart Söyleşisi
Tarih: 09 Mart 2020

Ahu Özyurt ile 8 Mart Söyleşisi

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAM) tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Woman TV Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt, 9 Mart 2020 Pazartesi günü Ayazağa – Maslak Yerleşkesi Küçük Sahnede, öğrencilerimizle bir araya geldi.

BUKAM Müdürü Prof. Dr. Yıldız Y. Güzey 8 Mart etkinliklerine ilişkin, “Dünya genelinde kadın hakları alanında olumlu gelişmeler sağlansa bile, kadınlar açısından eğitim, okuma yazma, erkeklere göre daha az ücretle çalıştırılmakta olduğu gerçeği ortadadır” ifadelerini kullanırken, Merkezin oluşumundan bu yana tüm bunların bilinciyle bilimsel-sosyal-kültürel eğitimsel çaba içinde olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Güzey, Ahu Özyurt’a verilen ödüle ilişkin ise şu ifadeleri kullandı;

“8 Mart BUKAM için ayrı bir değer taşımaktadır, bu nedenle Yönetim Kurulumuz bugünün anlamına uygun  bir ödüllendirmeyi başlatma kararı aldı. Çünkü kadınların toplumsal, kültürel, ekonomik yaşama katılım sağlayan her alanda toplumsal cinsiyet veya ayrımcılık temelli çeşitli engelleri aşarak başarması fazlasıyla övgüye değerdir. Bu amaçla da Türkiye'nin ilk tematik kanalı Woman TV’nin Genel Yönetmeni olan Ahu Özyurt’a BUKAM’ın ilk ödülünü vermeyi kararlaştırdı.”

Woman TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt, BUKAM ödülüne layık görülmesi üzerine, açıklamalarda bulundu. Özyurt, BUKAM Yönetim Kuruluna teşekkür ederek, ‘‘Bu ilk ödül nedeniyle Beykent Üniversitesine, BUKAM Yönetim Kuruluna içten teşekkür ediyorum. Woman TV ile biz kadınlarımıza, genç kızlarımıza konuşalım, öğrenelim, cesaret verelim istiyoruz. Kadınların başarılı, güçlü, dirayetli olmasını onlara ait bir televizyon yayıncılığını keyifli bir hale getirerek, sorunlarının çözümün bir parçası olmak istiyoruz. Bu ödülün heyecanıyla kadının her alanda güçlenmesi için doğru örnekleri ekranlarımıza taşımaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.