Sermaye Piyasalarının Gelişimi ve Beklentiler Sempozyumu
Tarih: 20 Aralık 2019

Sermaye Piyasalarının Gelişimi ve Beklentiler Sempozyumu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ‘‘Sermaye Piyasalarının Gelişimi ve Beklentiler Sempozyumu’’ 20 Aralık 2019 Cuma günü Taksim Yerleşkesi Adem Çelik Amfisinde gerçekleştirildi.

1. Oturum 

Üç oturumda halinde yapılan sempozyumun birinci oturumu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Özkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

‘‘Sermaye Piyasalarının Düzenlenmesi ve Teknolojik Gelişmeler’’ konulu birinci oturumda, Borsa İstanbul Kotasyon Bölüm Müdürü Bülent Aydoğar, Borsa İstanbul Endeks Bölüm Müdürü Levent Bilgin, A-1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Taylan değerlendirmede bulundu.

2. Oturum
 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret (İngilizce) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Akçaoğlu’nun moderatörlüğündeki ikinci oturumda, ‘‘Medyanın Sermaye Piyasaları Üzerinde Etkisi’’ ele alındı. Bu oturumda; Bloomberg HT’den Dr. Öğr. Üyesi Barış Esen, Borsa İstanbul Denetim ve Gözetim Kurulu Başkan Vekili Tuncay Ersöz, A Para TV Araştırma Müdürü Erdoğan Turan, EkoTürk TV Program Yapımcısı Doç Dr. Evren Bölgün bilgilerini aktardı.

3. Oturum

‘‘Sermaye Piyasalarında Beklentiler’’ konulu üçüncü oturum ise, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Kepekçi’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Semzpozyumun üçüncü ve son oturumunda, Borsa İstanbul Ürün Geliştirme Müdürü Kerem Aksoy, Integral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, Finansal Okur Yazarlık Derneği Genel Sekreteri Dr. Yasemin Demirdağ sunum yaptı.