Diş Hekimliği Fakültesi II. Uluslararası Sempozyumu
Tarih: 25 Ekim 2019

Diş Hekimliği Fakültesi II. Uluslararası Sempozyumu

Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi II. Uluslararası Sempozyumu’nun bu seneki konusu “Diş Hekimliği Kliniğinde 21. Yüzyılın Genç Yetenekleri” oldu.

Geçtiğimiz yıl oldukça ilgi gören sempozyum, bu yıl da birbirinden değerli yerli ve yabancı konuşmacıları meslektaşlarıyla buluşturdu.

Etkinliğin açılışı, üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve GREATIST Onursal Kurul Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu tarafından yapıldı.

Sempozyum, 25-27 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen 17. GREATIST Buluşmalarının üçüncü günü olan 27 Ekim 2019 Pazar günü, Grand Cevahir Otel Kongre Ana Salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyuma katılan Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman, hem kongrenin hem de diş hekimliğinin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ''Diş hekimliği de herhalde herkesin hayatına dokunan doğrudan sağlığını ömrünü yaşam kalitesini birinci dereceden etkileyen bir meslek. Dolayısıyla bu mesleğin onurunu, sorumluluğunu, değerini verecek insanlarla bir arada olmaktan bende büyük bir onur duydum” dedi.

Geleceğin diş hekimleriyle bu kongrede yer aldığından memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Murat Ferman, “Diğer en önemli unsurlardan bir tanesi de geleceğin diş hekimleri olarak değerli öğrencilerimiz de bizlerle beraber olacaklar. Onlar için de çok büyük deneyim olacak” ifadelerini kullandı.

''Türkiye'nin en büyük kongrelerinden birisi''

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bülent Katiboğlu ise, öğrencilerin mesleğe yavaş yavaş adapte olduğunu dile getirerek, “Bu kongre, diş hekimliği adına Türkiye'nin en büyük kongrelerinden birisi. Ama şöyle bir yenilik yaptık ve bu yıl öğrencilerimizin de sempozyumu var. Kendileri de bu kongrede deneyim kazanıyorlar. Bu kongrede öğrencilerimizin aslında hem diş hekimliği sektörünün tanıması hem bu sektörle iç içe olması ve bilgilerini arttırması adına birçok bilgi paylaşımları olacak” dedi.

''Burada demeyim kazanacaklar''

Ayrıca organizasyonun içeriğinden ve amacından bahseden Prof. Dr. Katiboğlu, “Dijital diş hekimliği yani diş hekimliğinde ki yenilikler ve eskiyle yeninin tartışılması ve Türkiye'de ki diş hekimliğinin geldiği seviyenin değerlendirilmesi şeklinde olacak. Diş hekimliği fakültesi öğrencileri tabi ki burada büyük bir deneyim kazanacaklar. Şu anda üniversitemizde bir, iki ve üçüncü sınıflar okuyor. Bu öğrenciler için çok büyük bir tecrübe. Hem sektörle tanışmış oluyorlar hem de bilgi ve deneyimlerini arttırıyorlar. Şöyle ki; bizim diş hekimliği fakültesi olarak hocaları, büyükleri, dekanları olarak kendilerine mesajımız etik olmaları, hasta haklarına dikkat etmeleri, meslektaşlarını korumaları ve olabilecek en iyi hizmeti en iyi koşullarda halkımıza vermeleridir” değerlendirmesinde bulundu.

''Kendimizi geliştiriyoruz''

Kongreye katılan Diş Hekimliği Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Eda Dilmenç de, “Biz de sempozyumda öğrenciler olarak sunum yapıyoruz. Öncelikle bize bu fırsatı sağladıkları için okulumuza ve hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu tarz kongrelerin yapılması ve öğrencilerin bunlara dahil edilmesi bizim hem mesleki kültürü daha iyi anlamamıza hem de kendimizi geliştirmemize neden oluyor. Çünkü bu bizim için bir basamak, bundan sonrasında da umarım diğer kongrelerde de yer alırız” ifadelerini kullandı.