Engelli Öğrenci Birimi - Faaliyetler & Etkinlikler

Faaliyetler & Etkinlikler

13. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı

13.engelsiz-universiteler-calistayi

Öğrencilerin eşit koşullarda üniversite yaşamına katılmalarına , donanımlı bireyler olarak iş yaşamına kazandırılmalarına nasıl daha iyi katkı verebilir bu konular tartışıldı. Bu kapsamda panel ve konferanslarla birlikte erişilebilirlik, iletişim, istihdam başlıkları altında yer alan kavramlar, süreçler konunun uzmanları ve öğrencilerimizle birlikte tartışma ve konuşma imkanı bulundu.

 

 

Bilişim Erişilebilirliği ve Destek Teknolojileri Dersi Tanıtım Semineri

bilisim-erisilebilirligi-ve-destek-teknolojileri-dersi-tanitimi-semineriBilişim Erişilebilirliği ve Destek Teknolojileri Dersi tanıtımı Seminerinde öğrencilerimiz, doğru farkındalığa ve görme engelli bireylerin özgürlüğü için bir araç olan bilişim erişilebilirliğinin tasarımının ön koşulu olduğunu öğrendiler.

 

 

 

 

 

Dünden Bugüne Engellilik

Dünden Bugüne

Dünden Bugüne Engellilik İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İBB Sağlık Daire  Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü işbirliği ile İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Konferansta “Engellilik Tarihi”, “Kültürel Etkiler ve Din”, “Engellilik ve Edebiyat”, “Engellilere Karşı Ön Yargı ve Ayrımcılık”, “Medya ve Engellilik”, “Uluslararası Göç ve Engellilik” gibi önemli konu başlıklar konuşuldu.

 

 

 

Farklı Ölçeklerde Kapsayıcı Tasarım 1

farkli-olceklerde-kapsayici-tasarim1

5 Nisan 2019’da Prof. Dr. Ayşe Nilay Evcil, Doç. Dr. Selami Çifter (MSGSÜ) ve Öğr. Gör. Dilek Yasar’ın sunumlarıyla gerçekleşmiştir. Farklı Ölçeklerde Kapsayıcı Tasarım-I'de mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde okuyan öğrencilerimizin tasarım yaparken herkesi kapsayacak çözümler üretebilmelerine yardımcı olmak için düzenlenmiştir.

 

 

 

 

Farklı Ölçeklerde Kapsayıcı Tasarım 2

farkli-olceklerde-kapsayici-tasarim2

Farklı Ölçeklerde Kapsayıcı Tasarım-2'de, seminer sunumlarını Doç. Dr. Şen Yüksel, Dr. Öğr. Üyesi Selma Tokay (Özyeğin Ün.) ve Y. Mim. Çağla Akyürek gerçekleştirdi. 16 Nisan 2019’da çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde okuyan öğrencilerimizin tasarım yaparken herkesi kapsayacak çözümler üretebilmelerine yardımcı olmak için düzenlenmiş birbirine takip eden iki seminerdir. 

 

 

 

 

İstanbul Yarı Maratonu

istanbul-yari-maratonu

7 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen İstanbul Yarı Maratonunda Beykent Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, İdari ve Akademik gönüllülerimizden oluşan ekibimiz ile Türkiye Omurilik Felçlileri Deneği (TOFD) adına engelsiz bir dünya için koştuk.

 

 

 

 

 

İşaret Dili Eğitimi

isaret-dili-egitim-2i

Ayazağa-Maslak Yerleşkesi ve Büyükçekmece Yerleşkemizde haftanın belirli gün ve saatlerinde düzenlediğimiz İşaret Dili Eğitiminde öğrencilerimizin hayata katılmaları ve kendilerini işaret dili ile ifade etmeleri amaçladık. İşitme engellilerle iletişim kurmayı sağlayarak el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan Türk İşaret Dili’nin (TİD) temel düzeyde öğretildiği bir eğitim programıdır. 

 

 

 

Özel Çocuklar Ritm Atölyesi

ozel-cocuklar-ritim

Beykent Üniversitesi Ayazağa-Maslak Yerleşkesi bahçemizde çok özel misafirlerimizi ağırladık. 20 kişiden oluşan ritim ekibimiz dansları, müzikleri ve neşesiyle bizlerleydi. Üniversitemiz öğrencilerinin de katılımıyla keyifli zaman geçirdiler.

 

 

 

 

 

Pizza Yapım Workshop

pizza-workshop

Gastronomi ve Aşçılık Kulübümüzün ortaklaşa gerçekleştirdiği pizza yapım workshop'unda öğrencilerimizi tanıştırmak ve adaptasyon sürecini tamamlamak amaçlandı. Etkinlik sonunda öğrencilerimiz yaptıkları pizzaları tattılar.