İstanbul Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ev sahipliğinde ‘1. Uluslararası Göç Semineri’ gerçekleşti.
Tarih: 21 Aralık 2023

İstanbul Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ev sahipliğinde ‘1. Uluslararası Göç Semineri’ gerçekleşti.

İstanbul Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) Bölümü ve İstanbul Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen ‘1. Uluslararası Göç Semineri’ 18 Aralık 2023 tarihinde yüz yüze gerçekleşti.

Uluslararası Göç ve Göçün alt temalarını konu alan seminer; İstanbul Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hamparsun Hampikyan’ın açış konuşması ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Türkçe) Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Yetkin Aker’in moderatörlüğü ile Hadımköy Yerleşkesi Adem Çelik Kongre Salonunda gerçekleşti.

Konferans, alanında uzman akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirerek; göçü, hem iklim bağlamında güvenlik sorunu ve AB perspektifinden hem de ekonomi, insan hakları ve sosyal uyum ile tartışmayı hedefledi. 

Konferansa; İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Ayşe Uyduranoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çiğdem Nas, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi İdris Akkuzu ve Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği’nden Av. Muhammed Orhan Koç ve Uzm. Elif Kürküt sunumlarıyla katkı sağladı.