İstanbul Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Newslab’ın Ürünlerinden İlki Olan Context Dergi’nin Birinci Sayısı Yayımlandı
Tarih: 02 Kasım 2023

İstanbul Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Newslab’ın Ürünlerinden İlki Olan Context Dergi’nin Birinci Sayısı Yayımlandı

İstanbul Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi çatısı altında Aralık 2021’de kolektif üretimin geliştirici ve dönüştürücü etkisine odaklanarak hayata geçirilen içerik üretim laboratuvarı Newslab’ın mümkün kıldığı ürünlerin ilki olan Context Dergi yayım hayatına başlamıştır.

Amacı, İletişim Fakültesi öğrencilerinin alan uygulama deneyimlerini dört yıllık lisans eğitim sürecine yaymak, içerik üretimi bakımından değişen meslek pratiklerini eğitimleri süresince deneyimlemelerini sağlamak olan Newslab’ın uygulama sahasının bir dalını Context Dergi oluşturmaktadır. Üretilen içeriklerin farklı medya platformlarına yönelik biçimde dönüştürülmesi ve dolaşıma girmesi, öğrencilerin farklı sahaları deneyimlemesi laboratuvarın hedeflerinden biridir. Bu kapsamda Context Dergi için üretilecek olan görsel, işitsel ve yazılı içeriklerin meslek ve sosyal etki bağlamında öğrencilerimiz için dönüştürücü olması temenni edilmiştir. İstanbul Beykent Üniversitesi’nin katkı ve desteğiyle hazırlanmakta olan Context Dergi altı aylık süreli olmak üzere basılı ve çevrimiçi ortamda yayımda olacaktır.

Context Dergi’nin ilk sayısının kapak dosyasında medya tarihinin önemli bir dönemine tanıklık etmiş olan, Sunay Akın’ın tanımlaması ile “medyanın şairi” Halit Kıvanç’a yer verilmiş; Ümit Kıvanç, Sunay Akın, Ercan Taner ve Mert Aydın röportajları ile Kıvanç’ın nesiller boyunca uzanan etkisine, mesleki başarı ve ahlakına, spor medyasındaki duayenliğine değinilmiştir. Ana tema etrafında şekillenen söz konusu yazıların yanı sıra ilk sayıya, futbolun arka planını ve ekonomik yüzünü tanıtan kitap inceleme köşesi, futbol belgeselleri, yeni medya ortamında başvurulabilecek araç setleri ve araştırmalar, farklı dallardan meslek profesyonelleriyle yapılan röportajlar ve derlemeler de eşlik etmiştir.

NewsLab Hakkında

İstanbul Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Newslab, öğrencilerin yazılı, görsel ve işitsel nitelikte farklı üretim yollarını deneyimlediği bir içerik üretim laboratuvarıdır. Üretim sürecinde oluşturulan içeriklerin özgün ve hikâye bakımından geniş bir çerçeve çizmesinin amaçlandığı laboratuvarın uygulama alanlarından biri, altı aylık süreli yayın olan Context Dergi’dir.

Newslab Instagram: https://instagram.com/beykentnewslab
Newslab Youtube: https://www.youtube.com/@beykentnewslab
Context Dergi Instagram: https://www.instagram.com/context.mag
Context Dergi Youtube: https://www.youtube.com/@ContextMag