Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Merhum Prof. Dr. Abdulkadir Donuk için Anma Toplantısı Düzenlendi.
Tarih: 13 Aralık 2022

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Merhum Prof. Dr. Abdulkadir Donuk için Anma Toplantısı Düzenlendi.

Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ile Öğrenci Dekanlığı Tarih ve Kültür Kulübü tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Abdulkadir Donuk Anma Toplantısı” 18 Kasım 2022 tarihinde Beykent Üniversitesi Beylikdüzü Yerleşkesi D-314 Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tarih Bölümüne katkıları ve pek çok öğrencinin tarihi sevmesinde önemli rol oynayan, Genel Türk tarihi alanının duayen isimlerinden biri olan ve 24 Ağustos 2022 tarihinde ebediyete irtihal eden Prof. Dr. Abdulkadir Donuk için anma töreni düzenlendi.

 

2016 yılında Beykent Üniversitesi ailesine katılarak 2022 senesine kadar Tarih Bölümümüzde Bölüm başkanlığı görevini yürütmüş Prof. Dr. Abdulkadir Donuk için için dostları ve akademik hayattaki meslektaşları tarafından çeşitli anektod ve anıları paylaşmak üzere düzenlenen anma programına, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamparsun Hampikyan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Metin Ayışığı, Prof. Dr. Abdulkadir Donuk’un oğlu ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Bilge Donuk, İstanbul Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nde Prof. Dr. Abdulkadir Donuk ile teşrik-i mesaide bulunmuş Doç. Dr. Muzaffer Ürekli ve Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yaşar, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katılım sağladılar.

 

Anma programı, Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan helva ikramı ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

İlgili görseller: