Tasarım Atölyesi Kadıköy İş Birliği ile Bitirme Projesi
Tarih: 28 Nisan 2022

Tasarım Atölyesi Kadıköy İş Birliği ile Bitirme Projesi

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin mesleğe ilk adımı atmadan önceki son aşamaları olan Bitirme Projesi dersi; Beykent Üniversitesi, Kadıköy Belediyesi ve Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) arasında yapılan iş birliği ile yürütülmektedir.

Üniversitemiz güz döneminde başlayan, Tasarım Atölyesi Kadıköy iş birliği ile devam eden Bitirme Projesi dersi; bahar döneminde de devam etmekte olup bu iş birliği ile öğrenciler, hem meslek profesyonelleri tarafından değerlendirilme fırsatını, hem de yeni başlayacakları meslek hayatlarında imza niteliğinde olacak bitirme projelerini uygulama şansını yakalayacaktır. 

Kentlerdeki ihtiyaçların ve gündelik pratiklerin pandemi süreci ile değişmesini merkezine alan proje ile öğrencilerden farklı ihtiyaçlara ve yeni gündelik kent içi deneyimlere kamusal mekan kurgusu ile cevap aramaları amaçlanmaktadır. Bu gerekçe ile proje kapsamında gerçek hayattaki tasarım problemlerine; geleceğin kentlerinin ihtiyaçlarına duyarlı, yenilikçi ve etkili bir kent mobilyası, kent donanımı veya ürün yelpazesi tasarlamaları beklenmektedir. 

Endüstriyel Tasarım Bitirme Projesi ara sınav jürisi 21.04.2022 tarihinde Kadıköy Belediyesi Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürü Can Nurkan Akbal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Anıl Çobanoğulları, Fen İşleri Müdürlüğü Kentsel Tasarım Bürosu Şefi Nilüfer Çiftçi Bayram, Park ve Bahçeler Müdürlüğü AR-GE ve Proje Şefliği Elif Öztürk, Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğü Proje Yönetimi ve Kaynak Birimi'nden Mert Yama, Tasarım Atölyesi Kadıköy’den Burçin Çevik, Özlem Serdar ve Batur Seçilmiş ile Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım İngilizce ve Türkçe Bölümü akademik kadrosunun katılımıyla Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleştirildi. 

Öğrencilerimize bu süreçte başarılar diler ve değerli katkılarından dolayı Kadıköy Belediyesi yetkililerine, Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) çalışanlarına ve üniversitemiz Endüstriyel Tasarım Bölümü hocalarımıza teşekkür ederiz.