Beykent Üniversitesinden Çıkan, Bağımlılığı Takip ve Tedavi Edebilecek Projeye Ödül!
Tarih: 08 Mart 2022

Beykent Üniversitesinden Çıkan, Bağımlılığı Takip ve Tedavi Edebilecek Projeye Ödül!

Beykent Üniversitesi, Atölye Üsküdar ve Synergia iş birliğiyle gerçekleştirilen, Beykent Üniversitesi Rota Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi’nin ilk girişim hızlandırma programı Beykent Inovathon programı başarıyla tamamlandı.

Genç girişimci adaylarının teknoloji ve inovasyon tabanlı iş fikirlerinin değerlendirildiği programda; Demoday’de sahne alan 12 takım, 100’ün üzerinde başvuru arasından 45 takıma uygulanan 2 haftalık hızlandırma programı sonucunda seçildi.

Beykent Inovathon’un Girişimcileri Ödülleriyle Buluştu!

Thermotech, Cyboard ve Bağımlılık Takibi girişimlerinin ilk üç sırayı aldığı programın sonucunda; girişimciler yatırım görüşmesi, mentörlük desteği, tescil danışmanlığı gibi çok sayıda fırsatın da sahibi oldu!

Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Makine Mühendisliği(İngilizce) Bölümü Araştırma Görevlisi Nazenin Güre’nin “Bağımlılıkların Takip ve Tedavisine Yönelik Akıllı Aksesuarlar” projesi de ödüle layık görüldü.

Projenin hedef kitlesinin bağımlılıklarından kurtulmak isteyen bireyler olduğunu ve bağımlılık düzeyini ölçmeyi hedeflediklerini belirten Araştırma Görevlisi Nazenin Güre, “Proje kapsamındaki buluşumuz 6 modele sahiptir. Bunlardan 5’i akıllı parmak ve el aksesuarları olup, sonuncusu ise akıllı başlık/şapkadır. Bağımlılık düzeyini, kimyasal uyuşturucu tipini, dozunu, tüketim profili ve bağımlılığı bırakma direncini ölçebileceğiz.” diye konuştu.

Ödülünü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den alan Güre, şunları aktardı:

“En büyük hassasiyetim, dumana maruz kalan geleceğimiz bebeklerin, erken yaşta içiciliğe başlayan çocukların ve bağımlı olan gençlerin ve elbette ki can kayıplarının azalması ve önlenmesi ile zekâ ve sağlık temelleri kuvvetli genç nesillerin potansiyellerini en iyi şekilde bulmaları ve hayata geçirmeleridir”.