"Aday" Kısa Filmi Uluslararası Festivallerde Toplam 56 Ödül Kazandı
Tarih: 11 Ocak 2022

"Aday" Kısa Filmi Uluslararası Festivallerde Toplam 56 Ödül Kazandı

Yönetmenliği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkut Altındağ'ın yaptığı Aday (The Candidate) filmi, festival sezonu içerisinde katıldığı uluslararası festivallerden toplam 56 adet birincilik ödülü kazandı.

Daha önce birçok kısa ve uzun metraj filmi bulunan Doç. Dr. Erkut Altındağ'ın ( Eksi Sıfır, Hedef, Gizem Birim, Perde) yönetmenliğini yaptığı, Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sinema TV Yüksek Lisans Programı mezunu olan film yönetmeni Volkan Özgümüş'ün (Yav He He, Son Takla, Tozkoparan) süpervizyon  yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu da Prof. Dr. Ayşe Günsel ve Doç. Dr. Erkut Altındağ'ın birlikte yazdığı Aday filmi başta Amerika, Fransa, Hindistan, Makedonya, Rusya ve Ukrayna olmak üzere birçok ülkede birinci oldu.

Aralarında "En İyi Kısa Korku Filmi", "En İyi Yönetmen", "En İyi Kurgu", "En İyi Sinematografi" ve "En İyi Film Müziği" kategorilerinin yer aldığı farklı branşlarda birincilik ödülü alan Aday filminde 22 kişilik teknik ekip, 9 farklı ülkeden toplam 58 kişilik yapım ve oyuncu ekibi çalıştı. Netflix onaylı Arri Alexa Mini Kamera ve Prime Film Lensleri ile çekilen Aday filminin müziklerini "Türkiye'nin Vangelis"i olarak da adlandırılan Can Atilla besteledi. Film içerisinde kullanılan geçiş müziklerini Amerikalı besteci Gage Hurley ve İsveç Kraliyet Akademisi ödüllü Ia Erlandsson hazırladı. Filmin ödüllü konsept posterini ise Macar sanatçı Attila Varga tasarladı.

Aday filminin yapım sürecinde Beykent Üniversitesi ailesinden birçok isim yer aldı. Senaryo ve oyuncu ekibi içerisinde Beykent Üniversitesi lisansüstü eğitim enstitüsü mezunu Dr. Bora Coşar, Dr. Merve Ekmekci ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sekreteri Elif Yıldız da yer aldı. 

 

Aday filmi, üç genç kızın üniversite finallerinden sonra bir araya gelerek evde zaman geçirdikleri bir gecede yaşadıklarını anlatıyor. Masum bir ev partisi, basit bir oyun olarak başlayan ayin sonrasında kabusa dönüşüyor. 

 

Aday filmi çok yakında Türkiye'de seyirciler ile buluşacak...

 

Filmin resmi IMDB sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: 

https://www.imdb.com/title/tt13514424/reference

 

Filmin fragmanına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

TR Fragman:

https://vimeo.com/558200516

 

ENG Fragman:

https://vimeo.com/558197307