WIN EURASIA 2021 Fuarı Elektrik-Elektronik Sektörü Teknik Gezi
Tarih: 19 Kasım 2021

WIN EURASIA 2021 Fuarı Elektrik-Elektronik Sektörü Teknik Gezi

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Şenol, bölüm öğrencilerimiz ile 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenen WIN EURASIA 2021 Fuarına teknik gezi düzenledi.

Ülkemizde, konusunda en büyük fuar organizasyonlarından biri olan WIN EURASIA 2021 Fuarı bu yıl 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezinde, 20 ülkeden 1376 katılımcı firma ile 11 ayrı salonda, 33.110 m2 alanda gerçekleştirildi.

Teknik gezi, firma görüşmelerinin önemi, teknik bilgi, materyal ve bilgi içeren dokümanların alınması ve firmadaki staj/iş olanaklarının durumuna ilişkin izlenilmesi gereken yol hakkında öğrencilere bilgilendirme yapılarak ilk olarak “Industrial Energy Systems” bölümüyle ilgili salonlardan başlatıldı.

Öğrenciler ile birlikte bu bölümde yer alan elektrik güç iletimi için kablolar ve ekipmanlar, elektrik üretim sistemleri ve şebeke yönetimi, elektrik şalterleri ve güç dağıtım, aydınlatma malzemeleri, transformatör, kondansatör, akümülatör, jeneratör ve UPS’ler konu başlıklarını içeren firmalar topluca gezilerek gezi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Daha sonra öğrenciler kendi ilgi alanlarına göre (Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Robotik teknolojiler vb.) küçük gruplar halinde gezerek teknik gezilerini tamamladı.