Açılış Töreni ile 2021-2022 Akademik Yılına “Merhaba”
Tarih: 14 Ekim 2021

Açılış Töreni ile 2021-2022 Akademik Yılına “Merhaba”

Üniversitemiz, 2021-2022 Akademik Yılına Açılış Töreni ile “Merhaba” dedi.

Üniversitemiz, 2021-2022 Akademik Yılına düzenlenen törenle başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman, akademik ve idari kadro ile sosyal mesafe kurallarına uygun olarak çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı Açılış Töreni, Hadımköy Yerleşkesi Adem Çelik Kongre Salonunda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasının ardından fakülte ve yüksekokullara birincilikle yerleşen öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Açılış konuşmasına “Pandemi koşullarına uygun, tüm önlemlerimizi alarak her zaman olduğu gibi öğrenciyi önceleyen ve öğrenci dostu bir şekilde eğitimlerimize tekrar başlıyoruz.” diyerek başlayan Prof. Dr. Murat Ferman sözlerine şu şekilde devam etti : 

“Mümkün olduğu kadar kendimizi koruma altına alacak tecrübeye ve teknolojiye sahibiz. Yüz yüze eğitim öğretim dönemi de tam da böyle dönüyoruz. Her zaman olduğu gibi öğrenciyi önceleyen ve öğrenci dostu bir anlayışla eğitimimiz başlıyor. Hiçbir şeyin nasıl gelişeceğine dair bir teminat yok. Elimizde olanlarla en iyisini yapmaya, riskleri minimalize etmeye çalışıyoruz. Hayatın her alanından kolaylaştırıcı, kaliteden ödün vermeden devam ediyoruz. Hem yüz yüze hem de online olarak derslerimiz devam edecek.” 

“Zor zamanlarda daha da çevik olmak zorundayız’’ 

Öğretmenin yanı sıra her zaman öğrenmenin de gerek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ferman, “Bizi ayakta tutan öğretmektir, öğretirken öğrenmeye devam ediyoruz. Daima genç olmak, ileri, kucaklayıcı olmak zorundayız ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Zor zamanlarda daha da çevik olmak zorundayız. 25 bin öğrenci ve bine yakın öğretim görevlisi ile sürdürdüğümüz başarılı süreçlerle örnek olmak zorundayız. Zor zamanlarda ayakta durduğumuzu göstereceğiz. Umarım öğrencilerle bir araya geldiğimiz bu ortamlardan bir daha uzaklaşmayız.” diyerek sözlerine devam etti. 

“Kalıcı hafıza başarı için önemli’’

Öğrencilerle derslerinde başarılı olmaları adına ipucu da paylaşan Ferman, “Diploma bir amaç değil araç olmalı. Üniversitenin imkânlarını sonuna kadar kullanıp, gelişiminize katkı sağlayacak şekilde seneye başlamak gereklidir. Yüz yüze ya da online derslere vakit harcayacaksınız, konsantre olarak dersi dinleyin, dinlenin, her gün o günkü derslerin notlarını temize çekin. Nitekim hafıza meselesi çok önemli. Gün içindeki ders notlarını temize çekip; tekrar üzerinden gitmez iseniz uykuya geçmeden önce notlarınızı tekrarlamazsanız kalıcı hafızaya geçmez. Her dersten önce o aldığınız nota beş dakika bakmanız yeterlidir. Eğitim hayatınızı en verimli şekilde geçirmeye bakınız.” diyerek herkes için yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

Akademik Yıl Açılış Törenimiz, İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eray Dinç’in 8. Sanat Dijital Oyun konulu Açış Dersiyle sona erdi. 

Oryantasyon 

Tören sonrasında Üniversitemize yeni başlayan öğrencilere Zoom üzerinden öğrenim hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları bilgileri vermek üzere idari birimlerimiz sunumlarını gerçekleştirdi.