Dr. Öğr. Üyesi Duygu Atalay Onur’dan: “Moda Tasarımında Teknik Çizim ve Kumaş Rehberi” 
Tarih: 16 Ağustos 2021

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Atalay Onur’dan: “Moda Tasarımında Teknik Çizim ve Kumaş Rehberi” 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Atalay Onur’dan Literatür Yayınlarının, uluslararası kaynaklarından oluşan Moda Tasarımının Temelleri Dizisi’nin 11’inci kitabı olan “Teknik Çizim ve Kumaş Rehberi” adlı kitabı raflarda yerini aldı.

Literatür Moda Tasarımının Temelleri Dizisi’nin 11’inci kitabı olan “Teknik Çizim ve Kumaş Rehberi” adlı kitap moda ve hazır giyim sektöründe hemen her alanda kullanılan ve üretimin sorunsuzca yürümesini mümkün kılan bir unsur olan teknik çizim yapma becerisini kazandırmak üzere yazıldı.

Onur’un özenle hazırlanmış içeriği ile kaleme aldığı bu kitabın, hazır giyim sektöründe çalışmayı hedefleyen tüm tasarımcılara gerekli ve zengin bir kaynak oluşturmasına yönelik kitaba ilişkin paylaşılan detayları aşağıda inceleyebilirsiniz:

“Dört ana bölümle sıfırdan teknik çizim oluşturmak, teknik çizimin detaylarını kavratmak ve kumaş ile tasarım ilişkisini anlatmak kitabın ana hedefleridir. Teknik çizimin endüstrideki yerine ve kullanım alanlarına baktıktan sonra giysileri oluşturan temel unsurlardan pens, kup, yaka hattı, etek ve kol boyu gibi detaylara yer verildi. Elbise, etek, pantolon, gömlek, bluz, dış giyim gibi temel giysi çeşitlerinin çizim ve özellikleri incelendi. Ayrıca, benzer giysi formlarının hâkim olduğu hazır giyim sektöründe öne çıkan tasarımlar yaratma konusunda büyük rol oynayan detaylara yer verildi. Bu sayede, tasarımcılara detaylar üzerinde çalışarak tasarımlarını zenginleştirme imkânı sunuldu.  Sektörlere uygun kumaş bilgisi kazandırmayı hedefleyen bölümle, yetişmekte olan tasarımcıların malzeme bilgisine sahip olmaları sağlandı.”