Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Telif Haklarına Yönelik İş Birliği
Tarih: 08 Temmuz 2021

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Telif Haklarına Yönelik İş Birliği

Üniversitemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Telif Hakları Eğitim Merkezi ile telif haklarına yönelik iş birliği protokolüne imza attı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Telif Hakları Eğitim Merkezi ile ikili iş birliğini kapsayan protokolle; fikri mülkiyet hukuku, kültür politikaları, kültür endüstrisi ve kültür yönetimi alanlarında akademik yürütülen akademik çalışmalarda iş birliği hedefleniyor.

Telif hakları alanının yanı sıra kültür endüstrisi, kültür politikaları ve kültür yönetimi gibi alanlarda yürütülen faaliyetlere etkinlik ve ivme kazandırması beklenen iş birliğinin, akademik çevrelerde konunun sahiplenilmesine de katkı sunması hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile dört farklı üniversite arasında imzalanan protokol için düzenlenen törene, Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman katılırken Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent'in yanı sıra; Hacettepe Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Serper, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz de katılım sağladı.

Protokole ilişkin değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman, dijital dünyada fikri mülkiyetin kurumsallaşmasının önemi ile kültür endüstrileri ve kültür ekonomisinin yarattığı katma değere dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman, iş birliğinin, ilerleyen dönemlerde bilgi transferi, deneyim aktarımı, ortak veri ve kaynak kullanımı ile orta eğitim etkinlikleri gibi başlıklar açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.