Dr. Öğr. Üyesi Duygu Atalay Onur’un ‘Miras’ı 15 Mart’ta Ziyarete Açılıyor
Tarih: 12 Mart 2021

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Atalay Onur’un ‘Miras’ı 15 Mart’ta Ziyarete Açılıyor

Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Atalay Onur’un ‘Miras’ adlı ilk kişisel sergisi, 15 Mart’ta açılıyor.

Onur'un, Ayşe Takı Galerisi’nde ziyarete açılacak olan ‘Miras’ adlı ilk kişisel sergisi, tekstil sanatı ve takı tasarımını zanaat, tasarım ve sanat kavramlarının birlikteliği üzerinden kapsayan bir dil yaratıyor.

Takılarda, Anadolu’ya özgü kazaziye, sim sarma, ebru gibi geleneksel el sanatları emek yoğun bir üslubu selamlayarak sanatsal bir tasarım yaklaşımıyla gündelik hayata dahil edilebilecek aksesuarlara dönüşüyor. 

İki ürün dışında tüm takı koleksiyonu, metal konstrüksiyon olmaksızın yalnızca ipekli kumaşlar ile tekstil ürünlerine form kazandırılmasına ve yarı kıymetli taşların kullanımına dayanıyor.  Tekstil yüzeylerinde ise soyut kompozisyonlar yer alırken, her birinde ebru, sim sarma, kırkyama, keçe gibi tekniklerle yüz yıllık kumaşlar ile yeni olanlar bir araya getiriliyor.

Atalay Onur, bu sergide yarattığı ürünler sayesinde, Anadolu mirasından yola çıkarak zanaat ve tasarım dikotomisini ortadan kaldırıyor.

15 Mart Pazartesi günü açılacak olan sergi 2 Nisan Cuma gününe dek her gün saat 12.00 ila 18.00 arasında ziyaret edilebilir.

İletişim ve Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız