Tarih: 22 Haziran 2020 Dr. Öğr. Üyesi Türkcan: ''Gıda Takviyesi ile Koronavirüsten Kurtulmak Mümkün mü?'' Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan, TÜBİTAK’ın Genç Bilim Dergisi için, bir makale kaleme aldı. Dr. Türkcan, ''Gıda Takviyesi ile Koronavirüsten Kurtulmak Mümkün mü?'' başlıklı makalesinde, şu ifadeleri kullandı: ''Yapılan araştırmalar, COVID-19’a yakalanan kişilerde yaygın olarak D vitamini eksikliği olduğunu gösteriyor. Peki vitamin, mineral veya gıda takviyeleri bağışıklık sisteminin güçlenmesine nasıl katkı sağlıyor? A vitamini eksikliğinde akciğer enfeksiyonlarına yakalanma riskinin arttığı biliniyor. Ayrıca A vitamininin virüsün çoğalma döneminde enfeksiyonun yayılmasını önleyici etkisinin de olduğunu gösteren araştırmalar var.'' Yazının tamamını görüntülemek için tıklayınız. İlgili Görseller Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş LinkedIn'de Paylaş E-posta Gönder Whatsapp'ta Paylaş
Tarih: 22 Haziran 2020 Dr. Öğr. Üyesi Türkcan: ''Gıda Takviyesi ile Koronavirüsten Kurtulmak Mümkün mü?'' Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan, TÜBİTAK’ın Genç Bilim Dergisi için, bir makale kaleme aldı. Dr. Türkcan, ''Gıda Takviyesi ile Koronavirüsten Kurtulmak Mümkün mü?'' başlıklı makalesinde, şu ifadeleri kullandı: ''Yapılan araştırmalar, COVID-19’a yakalanan kişilerde yaygın olarak D vitamini eksikliği olduğunu gösteriyor. Peki vitamin, mineral veya gıda takviyeleri bağışıklık sisteminin güçlenmesine nasıl katkı sağlıyor? A vitamini eksikliğinde akciğer enfeksiyonlarına yakalanma riskinin arttığı biliniyor. Ayrıca A vitamininin virüsün çoğalma döneminde enfeksiyonun yayılmasını önleyici etkisinin de olduğunu gösteren araştırmalar var.'' Yazının tamamını görüntülemek için tıklayınız. İlgili Görseller