''Hayat Birlikte Güzel'' 7 Ödül ve 10 Resmi Seçkiyle Festival Yolculuğuna Devam Ediyor
Tarih: 29 Nisan 2020

Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğrencimiz Mehmet Ayaz Secgil'in yönetmenliğini üstlendiği ''Hayat Birlikte Güzel'' adlı kısa film, ulusal ve uluslararası film festivallerindeki başarısını sürdürüyor.

Yeşilçam sinemasının ustaları anısına, yine Yeşilçam'ın ustalarıyla çekilen ''Hayat Birlikte Güzeldir'' filmi, ülkemizde ve farklı uluslararası kısa film yarışmalarında ödüle doymuyor!

Öğrencimiz Mehmet Ayaz Secgil'in yönetmenliğini, başrollerini ise İlyas Salman, Ahmet Arıman, Ergun Sözen gibi Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinin üstlendiği filmde, aşk ve aile bağlarının önemi, komedi üslubuyla anlatılıyor.

Festival yolculuğu devam eden filmin kazandığı ulusal ve uluslararası ödüller ise şu şekilde:

Ödüller

• Türkiye (4. Uluslararası Palandöken Ödül Töreni, Yılın kısa filmi)
  • Nijerya (Real Time Film Festival, En Komik Film)
  • Türkiye (Istanbul Film Awards, En iyi Komedi Filmi)
  • Türkiye (Istanbul Film Awards, En iyi Aktör, İlyas Salman)
  • Rusya (Eurasia International Monthly Film Festival, En iyi Öğrenci Filmi)
  • Amerika (Creation International Fılm Festival, Jüri'nin Özel Seçimi, En iyi Komedi Filmi)
  • İsveç (Sweden Film Awards, En iyi Komedi Filmi)

Resmi Seçkiler (Offical Selection)

• Türkiye, (Andromeda Film Festival)
  • İngiltere (First-time Filmmaker, Sessions)
  • Türkiye, (Kiarostami Film Festival)
  • Portekiz (New Cinema Film Festival)
  • İngiltere (The Lift-Of Sesssions)
  • Hindistan (Jharkhand International Film Festival & Awards)
  • Portekiz (Lisbon Film Rendezvous, Semi Finalist)
  • Amerika (FLICKFAIR, Finalist)
  • İtalya (Vesuvius International Monthly Film Festival)
  • Hindistan (Monthly Indie Shorts)

USTA OYUNCULAR ROL ALDI

Yeşilçam oyuncularına projeyi anlatarak çalışmalara başladığını belirten Secgil, ''İlyas Salman, Ahmet Arıman, Şükran Çağman ve Hababam Sınıfı’nın yardımcı yönetmeni ve oyuncusu olan Ergun Sözen gibi isimlerle görüştüm. Projeyi beğendiler ve destek oldular. Ayrıca genç oyuncu kadromuzdan da, Doğukan Nazif Soykök, Özüm Çakır, Ahmet Çakar, Kadir Çelik gibi yetenekli arkadaşlarım bu usta oyuncularımıza eşlik etti.'' diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl filmin çekim ve post prodüksiyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Secgil, birkaç ay önce festival yolculuklarına başladıklarını belirterek, koronavirüs nedeniyle bazı festivallerin ertelendiğini, filmin ayrıca festival sürecinde yeni olduğunu ve yolculuğunun daha uzun süreceğini ifade etti.

Filmin, Ekim ayında Hindistan'da yapılacak olan bir film festivalinde gösterileceğini ve kendisinin de katılım için özel davet aldığını söyleyen Secgil, ‘‘Bu festivale de mutlaka katılmak istiyorum.'' dedi.