''Hayat Birlikte Güzel'' 7 Official Selection ve 2 Ödülle Festival Yolculuğuna Devam Ediyor
Tarih: 29 Nisan 2020

Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğrencimiz Mehmet Ayaz Secgil'in yönetmenliğini üstlendiği ''Hayat Birlikte Güzel'' adlı kısa film, ulusal ve uluslararası film festivallerindeki başarısını sürdürüyor.

Yeşilçam sinemasının ustaları anısına, yine Yeşilçam'ın ustalarıyla çekilen ''Hayat Birlikte Güzeldir'' filmi, ülkemizde ve farklı uluslararası kısa film yarışmalarında ödüle doymuyor!

Öğrencimiz Mehmet Ayaz Secgil'in yönetmenliğini, başrollerini ise İlyas Salman, Ahmet Arıman, Ergun Sözen gibi Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinin üstlendiği filmde, aşk ve aile bağlarının önemi, komedi üslubuyla anlatılıyor.

PORTEKİZ'DEN HİNDİSTAN'A, TÜRKİYE'DEN NİJERYA'YA

4. Ulusal Palandöken Ödül Töreninde ''Yılın Kısa Filmi'' olarak seçilen film, Real Time International Film Festivalinde (Nijerya) ''En Komik Film'' ödülüne layık görülürken, ''Official Selection'' kategorisinde yer aldı. Film ayrıca, First-time Filmmaker Sessions'da ve Lisbon Film Rendezvous ile Kiarostami Film Festival ve Jharkhand International Film Festival & Awards de ''Official Selection'' kategorisinde yer aldı.

USTA OYUNCULAR ROL ALDI

Yeşilçam oyuncularına projeyi anlatarak çalışmalara başladığını belirten Secgil, ''İlyas Salman, Ahmet Arıman, Şükran Çağman ve Hababam Sınıfı’nın yardımcı yönetmeni ve oyuncusu olan Ergun Sözen gibi isimlerle görüştüm. Projeyi beğendiler ve destek oldular. Ayrıca genç oyuncu kadromuzdan da, Doğukan Nazif Soykök, Özüm Çakır, Ahmet Çakar, Kadir Çelik gibi yetenekli arkadaşlarım bu usta oyuncularımıza eşlik etti.'' diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl filmin çekim ve post prodüksiyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Secgil, birkaç ay önce festival yolculuklarına başladıklarını belirterek, koronavirüs nedeniyle bazı festivallerin ertelendiğini, filmin ayrıca festival sürecinde yeni olduğunu ve yolculuğunun daha uzun süreceğini ifade etti.

Filmin, Ekim ayında Hindistan'da yapılacak olan bir film festivalinde gösterileceğini ve kendisinin de katılım için özel davet aldığını söyleyen Secgil, ‘‘Bu festivale de mutlaka katılmak istiyorum.'' dedi.