''Sanal Hastane'' ile Hem Vatandaşa Hem Doktora Destek
Tarih: 02 Nisan 2020

''Sanal Hastane'' ile Hem Vatandaşa Hem Doktora Destek

Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nebahat Bulut, ''Sanal Hastane'' projesiyle, vatandaşlara sosyal medya üzerinden ücretsiz danışmanlık yapıyor. Farklı dallardan 60'ın üzerinde meslektaşıyla, Covid-19'a karşı mücadele eden Prof. Dr. Bulut, bu sayede hastanelerdeki doktorların da  yükünü azaltarak onlara destek oluyor.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nebahat Bulut, çeşitli sağlık sorunlarından dolayı hastaneye gitmesi gereken ancak içerisinde bulunduğumuz süreç nedeniyle hastaneye gitmekten çekinen vatandaşlara sosyal medya üzerinden ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlıyor.

Koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde, pek çok alandaki faaliyetlerin dijital platformlara taşındığını gören Prof. Dr. Bulut, sayıları 60'ı aşan ve farklı dallardan çok sayıda meslektaşıyla ''Sanal Hastane'' projesini hayat geçirdi.

Twitter'dan duyurdu

Anestezist Algoloji Uzmanı olan Prof. Dr. Bulut, projeyi hayata geçirmek için Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Sanal Hastane'ye hoşgeldiniz! Bu mesajın altında sosyal medyada rastladığım, salgın sürecinde genel tababet/uzmanlığı ile ilgili olarak vatandaştan gelen soruları cevaplayan meslektaşlarımı ekleyeceğim. Lütfen acil olmayan durumlar için hastanelere gitmeyelim, evde kalalım." paylaşımıyla yola çıktı. Bulut paylaşımın ardından, vatandaşların ilgili uzmanlara rahatça ulaşabilmesi için tüm gönüllü doktorların sosyal medya hesaplarını liste halinde duyurdu.

Doktorların iş yükünü de hafifletiyor

Bulut'un ''Sanal Hastanesi''nde genel cerrahiden enfeksiyon hastalıklarına, kadın doğumdan göz sağlığına, psikolojiden orotpediye, diş hekimliğine uzanan ve daha pek çok alandan gönüllü doktor bulunuyor. Vatandaşlarla online olarak bir araya uzman doktorlar, bu sayede hastanelerdeki kalabalığı azaltmanın yanı sıra; doktorların iş yükünü de hafifletiyor.

Binlerce hasta başvurdu

Şu ana kadar binlerce hastanın ''Sanal Hastane''ye başvurduğunu belirten Bulut, ''Bu süreçte; MR çektiren, kan ya da idrar tahlili yaptıran, röntgen çektiren ve bunların sonuçlarını göstermek için hastaneye gitmekten çekinen hastalarımıza destek oluyoruz. Covid-19 konusunda da vatandaşları bilgilendiriyor, kendilerine danışmanlık hizmeti veriyoruz. Neredeyse her branştan uzmanlarımız var artık'' dedi.

"Lütfen acil olmadıkça hastanelere gitmeyin"

Prof. Dr. Bulut, bu süreçte dışarı çıkmamanın önemine dikkati çekerek, vatandaşlara "Lütfen, çok acil olmadığı ve ihtiyaç hissetmedikleri sürece evlerinden çıkmasınlar, hastanelere gitmesinler. Ellerinde merak ettikleri salgından önce yapılmış tahlil ya da salgınla ilgili akıllarına takılan bir şey olabilir. Bunları Twitter üzerinden 'Sanal Hastane' postunun altından herhangi bir arkadaşıma iletebilirler. Elimizden geldiğince soruları cevaplamaya çalışacağız." çağrısında bulundu.