Öğrencilerimizin İnovasyon Projelerine Ödül!
Tarih: 08 Ocak 2020

Öğrencilerimizin İnovasyon Projelerine Ödül!

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik bölümü tarafından düzenlenen 'Hemşirelikte İnovasyon Zirvesi' kapsamında, inovatif ürünler geliştiren öğrencilerimiz ödül için yarıştı.

Öğr. Gör. Hamiyet Kızıl tarafından verilen ''Sağlık Bilişim Sistemleri'' dersinde, Hemşirelik bölümü üçüncü sınıf öğrencilerimizin geliştirdiği 33 ürün için, Teknoloji ve Transfer Ofisimiz tarafından, ''Patentle Türkiye'' yarışmasına patent başvurusu yapılmıştı. Başvurusu yapılan 33 proje arasından ilk üçe giren projelerin sahibi öğrencilere ödül verildi.

En iyi üç proje, Hemşirelik Bölüm Başkanlığı tarafından kurulan bir komisyon ile değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonrası, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan, Dr. Öğr. Üyesi Atınç YIlmaz ve Öğr. Gör. Hamiyet Kızıl'ın katılımıyla gerçekleştirilen Hemşirelikte İnovasyon Zirvesinde, ödüller sahiplerini buldu.

''Akıllı Ateş Ölçer''

Hemşirelik bölümü öğrencilerimizden Gizem Çelik, biyosensör vasıtasıyla, uzaktan kontrol edilebilen ''Akıllı Ateş Ölçer'' projesiyle birinci oldu. Çelik, bilgisayar ödülünü Rektör Yardımcısı Mahir Hasansoy'un elinden aldı.

''Pressure Injury Cam''

Melek Demiral ise, ''Pressure Injury Cam'' adını verdiği, yapay zekayı kullanarak basınç yaralanmasının tespitini kolaylaştıran ürünüyle ikinci oldu. Ödül olarak fotoğraf makinesi kazanan öğrencimiz, ödülünü Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu'nun elinden aldı.

''Practical Flebotomi''

Yine Hemşirelik bölümü öğrencilerimizden Abdulsamet Ateş ise, kan alma sırasında, venlerin görünümünü kolaylaştıran ''Practical Flebotomi'' projesiyle üçüncü oldu. Ödül olarak akıllı saat kazanan öğrencimiz, ödülünü Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Karaca Çiftçi’nin elinden aldı.

Yarışmaya katılan diğer hemşirelik öğrencilerimize ise, Öğr. Gör. Hamiyet Kızıl, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan ve Doç. Dr. Esra Karaca Çiftçi tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Törenin ardından konferans

Beylikdüzü Yerleşkesindeki etkinlikte, ödül töreninin ardından, Dr. Öğr. Üyesi Atınç Yılmaz ''Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları'', Dr.Öğr. Üyesi Ceren Türkcan ''Tıpta Yenilikçi Yaklaşımlar'' ile Öğr. Gör. Hamiyet Kızıl “Dünya’da ve Ülkemizde Hemşirelikte İnovasyon ve Hemşirelikte Geliştirilen İnovatif Ürünler” konulu konferanslar gerçekleştirdi.