Beykent’ten Milli Sporculara 'Tam Burslu Eğitim'
Tarih: 02 Aralık 2019

Beykent’ten Milli Sporculara 'Tam Burslu Eğitim'

Beykent Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, ile tarihi bir anlaşma imzaladı.

Uluslararası seviyede başarı kazanan elit sporcular, artık aralarında Beykent Üniversitesinin de bulunduğu 28 vakıf üniversitesinde tam burslu eğitim görebilecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman, Ankara'daki imza töreninde, "Vakıf üniversitelerinden Türk sporuna yükseköğretimde yüzde yüz destek" temalı çalışmanın mutabakat metnine, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve 27 vakıf üniversitesinin temsilcileriyle birlikte imza attı.

Bakan Kasapoğlu: ‘‘Türk Sporu Açısından Tarihi Bir Gün’’

Bakan Kasapoğlu, mutabakatın Türk sporu açısından tarihi bir gün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Vakıf üniversitelerimiz ile spor camiasının yıllardır beklediği bir hususta önemli bir adımı atmanın heyecanını yaşadığımı ifade etmeliyim. Milli sporcularımızın yükseköğretime geçişlerine yönelik önemli bir maddi teşvik unsurunu hayata geçirmek üzere bir aradayız. Bu şekilde sporcularımızın, spor bilimleri dışında farklı bir kariyer imkanı yakalamasını ve spor ile eğitim arasında denge kurmasını sağlayacağız. Sporcuların, akademik kariyer ile spora devam etme arasında ikilemde kalmasını önleyeceğiz. Bu iş birliği ile milli sporcular, vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş olacaklar. Hangi bölüm olursa olsun, bir vakıf üniversitesini kazanan milli sporcumuz, yüzde yüz burslu olarak tahsilini sürdürebilecek. Bu şekilde ailelerin ve sporcuların, 'Okul mu, yoksa spora devam mı?' konusundaki tereddütlerini de büyük ölçüde bertaraf etmiş olacağız."

Prof. Dr. Ferman: ‘‘Desteğimizi Artırmaya Devam Edeceğiz’’

Rektörümüz Prof. Dr. Ferman, spor kültürü ve spor alışkanlığıyla hemhal edilmemiş bir yükseköğrenim düşünmenin mümkün olmadığını belirterek, ‘‘Beykent Üniversitesi olarak, başından bu yana, gençlerin spora, dersleri kadar önem vermesi gerektiğini biliyor ve bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Avrupa voleybolunda iki yıl üst üste şampiyonluk ve yine Avrupa basketbolunda üst üste iki yıldır elde ettiğimiz ikincilikle, Beykent olarak spora her daim destek vermeyi sürdürdük ve desteğimizi artırmaya kararlıyız. Bu nedenle, Bakanlığımızın bu yeni açılımına da tüm gücümüzle destek veriyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

2020-21 Burs Yönetmeliklerinde Değişiklik

İmzalanan mutabakat metni kapsamında, gelecek yıldan itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığının vereceği belgeyle sporcu öğrenciler yüzde 100 eğitim bursu alabilecek.

Mutabakat kapsamında 28 vakıf üniversitesi, bakanlık tarafından son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen sporculara, üniversitelerine yerleşmeleri halinde eğitim öğretim süresiyle sınırlı olmak kaydıyla yüzde 100 oranında eğitim bursu verilmesini, 2020-2021 burs yönetmeliklerinde değişiklik yapmayı, bu durumun Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda da ilanını taahhüt etti.

Mutabakata, Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman'ın yanı sıra; 27 farklı vakıf üniversitesinden yetkililer imza attı.