mezuniyet-2018-2019
Tarih: 19 Haziran 2019

Üniversitemizde 19. Dönem Mezuniyet Gururu Yaşandı!

2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı 19. Dönem Mezuniyet Töreni, coşkuyla gerçekleştirildi.

Üniversitemizin 19. Dönem Mezuniyet Töreninde 6 bini aşkın öğrenci diplomalarını alarak, Beykent Mezunu olmanın gururunu yaşadı.

Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen tören, 15 ve 16 Haziran tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleştirildi.

15 Haziran Cumartesi günü, Meslek Yüksekokulu mezunlarımız kep atma mutluluğunu yaşarken, 16 Haziran Pazar günü düzenlenen törende ise, iki farklı oturumda lisans bölümü mezunlarımız keplerini coşkuyla havaya fırlattı.

Beykent TV’den canlı yayınlandı

Üç farklı oturumda da heyecanlı, gururlu anların yaşandığı, Avrupa’nın en büyük gösteri merkezinin tamamen dolduğu törene; Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Adem Çelik, Mütevelli Heyet Üyeleri, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman, Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. A. Alkan Çelik, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Erkan Çelik, Beykent Üniversitesi akademik ve idari personelinin yanı sıra, mezunlarımızın aileleri katılım gösterdi. Tören, Beykent TV’de canlı yayınlandı.

Duygu ve gurur dolu anlar yaşandı

Ünlü spor spikeri Emre Tilev’in sunduğu törende, mezunlarımızın eğitim ve öğretim hayatları boyunca gerçekleştirdikleri tüm faaliyetler de anlatıldı.

Beykentli öğrencilerin özellikle, spordaki başarıları ise herkesin göğsünü kabarttı.

Voleybolda Avrupa Şampiyonluğu, Basketbolda Avrupa İkinciliği, esporda İstanbul Şampiyonluğu, plaj voleybolunda Türkiye Şampiyonluğu, satrançta Türkiye Şampiyonluğu, yelkende Türkiye İkinciliği, karatede Türkiye Üçüncülüğü, badmintonda Türkiye Üçüncülüğü gibi başarılar silsilesinin mimarı olan Beykentliler, ailelerinin alkışlarıyla bir kez daha gururlandı.

Anne babaların gözyaşlarına hakim olmakta zorlandığı duygusal anlar yaşandı.

‘‘Başlangıç noktasını doğru tayin ettiniz’’

Başarıdan başarıya koşan Beykentlilerin tek tek tebrik edildiği törende konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Ferman, Beykent Üniversitesi mezunlarına ve ailelerine hitabında, diplomanın başlangıç olduğunu belirterek, ‘‘Gereken başarıyı sağlayıp, uluslararası standartların gereğini yerine getirerek diploma almaya hak kazanmanızdan ve mezun olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Diplomanız ve ömür boyu sürecek Beykent kimliğiniz sizi bundan sonraki yolculuğunuzda ilk ve doğru noktaya taşıyacaktır. Başlangıç noktasını doğru tayin ettiniz. Bu bakımdan şanslısınız. Bizler de sizlere sahip olduğumuz ve sizleri ömür boyunca izleyerek başarılarınızdan övünç duyacağımız için şanslıyız” ifadelerini kullandı.

‘‘Kapımız, sizlere her zaman açıktır’’

Konuşmasında mezun gençlere seslenen Prof. Dr. Murat Ferman, “Değerli mezunlarımız, üniversitemizde kazandığınız yetenekler bundan sonraki hayatınızda sizleri daha donanımlı, daha rekabetçi ve dik bir profile hazırlamıştır. Biz her zaman buradayız. Burada olamaya devam edeceğiz. Bizim sizlerle beraberliğimiz, sadece eğitim-öğretim süresi ve diplomayla sınırlı 

değildir.  Kapımız sizlere her zaman açıktır. Bundan sonraki yolculuğunuzda sizlere sıhhatli, başarılı, mutlu ve verimli bir hayat diliyorum. Biliyorum ki işi ucundan tutmayacaksınız. Çünkü siz en iyisini yapmayı, uluslararası standartları aşmayı öngören bir donamımla yetiştirildiniz. Sizler; bu birikiminizle, bu sağlam temelinizle, kendi anlayışlınızla kendi kulvarınızda çok önemli işlere imza atacaksınız. Sizlere uzun ve bereketli bir ömür, katma değeri yüksek, insanlığa faydalı profesyonel bir yaşam diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sırayla diplomalarını aldılar

Prof. Dr. Ferman’ın konuşmasının ardından, tüm bölümler sırasıyla sahneye davet edildi ve mezunlarımız, yıllar boyunca bilgisinden, birikiminden, tecrübelerinden faydalandıkları hocalarının elinden diploma beratlarını aldı.

Hep bir ağızdan yemin ettiler

Diploma beratlarının alınmasının ardından, sahneyi dolduran Beykent 19. Dönem Mezunları, hep bir ağızdan Mezuniyet Yeminini okuyarak, hayatları boyunca bağlı kalacakları ilkeler üzerine ant içtiler.

Kepler fırlatıldı

Yeminin ardından ise, nefesler tutuldu ve kep fırlatma için geri sayım başladı… Ailelerinin karşısında, beşten geriye sayarak aynı anda keplerini havaya fırlatan mezunlarımız, bu anı doyasıya eğlenerek yaşadı.

Üniversitemiz 2018 – 2019 Akademik Yılı 19. Dönem Mezunlarımızı tebrik eder, başarı ve gurur dolu mutlu bir hayat yaşamaları temenni ederiz.