banner-sanat-gunleri
Tarih: 14 Mayıs 2019

Beykent 5. Sanat Günleri Hayranlık Uyandırdı

Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından düzenlenen Beykent 5. Sanat Günleri, yaratıcı öğrencilerimizin tasarımlarıyla hayranlık uyandırdı!

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında oluşturdukları sanatsal çalışmaların sergilendiği Beykent 5. Sanat Günleri büyük ilgi gördü.

KISA FİLMLER, TİYATROLAR, SÖYLEŞİLER…

Ayazağa - Maslak Yerleşkemizde gerçekleştirilen ve üç gün süren Sanat Günleri kapsamında; Sinema-TV ve Oyunculuk bölümlerinin kısa film gösterimleri ve tiyatro oyunlarının yanı sıra; çok sayıda söyleşi ve atölye etkinlikleri gerçekleştirildi. 

Söyleşiler kapsamında ise öğrencilerimiz; Bedri Baykam, Fazilet Kendirici ve Vural Gökçaylı ile bir araya geldi, merak ettiklerini sordu, onların bilgi birikimlerinden ve tecrübelerinden faydalandı. Ünlü ressam Baykam, öğrencilerimiz için bir kitap imza günü düzenledi. 

Tekstil ve Moda Tasarımı son sınıf öğrencilerinin bitirme projesi olarak hazırladıkları defile ise, Sanat Günlerinin finali oldu.

BU YILIN KONSEPTİ KÜRESEL ISINMA

Öğrenciler, bu yılın teması olarak belirlenen küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla tasarladıkları giysiler üzerinden; kuraklık, hayvan türlerinin yok oluşu ve doğal afetlerin giderek daha sık yaşanır hale gelmesini anlattı. 72 parça giysi tasarlayan ve üreten öğrencilerimiz, giyim sanatında farklı malzemelerin kullanımına ilişkin de ilginç örnekler sergiledi.

ÜNLÜ MANKENLER SAHNE ALDI

Defilede, Şebnem Schaefer, Ece Gürsel ve Tuğçe Ergişi gibi ünlü mankenler öğrencilerin tasarımlarıyla göz doldururken, defilenin koreografisi ise Banu Noyan tarafından hazırlandı.