IEEE Kulübü, Kendi Projesiyle EGAP Sergisinde
egap 1920 400
Tarih: 09 Mayıs 2019

IEEE Kulübü, Kendi Projesiyle EGAP Sergisinde

Üniversitemizin Öğrenci Dekanlığına bağlı IEEE Kulübü, Ayazağa Anadolu Lisesi ile ortaklaşa yürüttüğü Elif Gizem Akkaya Projesi Bilim ve Teknoloji Sergisine iki boyutlu çizim robotu projesiyle katıldı.

39 üniversitenin yer aldığı sergiye Ayazağa Anadolu Lisesi ile birlikte katılan IEEE Kulübünün çizim robotu, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.
  
EGAP NEDİR?

EGAP'ın açılımı, Elif Gizem Akkaya Bilim ve Teknoloji Proje Sergisidir. IEEE Türkiye Şubesi tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi EGAP kapsamında, ortaokul ve lise çağındaki öğrenciler için mühendisliği çekici hale getirmek amacıyla etkinlikler düzenlenir.

Bu amaçla, liselerde gönüllü mühendislik öğrencileri tarafından, temel elektronik, robotik programlama, kodlama, yazılım gibi alanlarda eğitimler verilir. Liseli öğrencilerin mühendisliğe teşvik edilmesi hedeflenir.

Elif Gizem Akkaya kimdir?

Projenin isim sahibi 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya, 13 Mart 2016'da Ankara Güvenpark'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden IEEE gönüllüsü bir öğrencidir.

Akkaya'nın arkadaşları, tıpkı onun gibi, pırıl pırıl eğitimli mühendisler yetiştirilmesi, bilinçli nesillerle terörün bitirilmesi için, liseli öğrencilere ücretsiz mühendislik eğitimi vermeye devam ediyor.