CBL-1920X400
Tarih: 06 Mayıs 2019

CBL’de Şampiyonuz!

Beykent Üniversitesi Basketbol Takımı, Corporate Basketbol Ligi (CBL) C Grubunda şampiyon oldu.

Basketbola gönül veren, şirket/kurum çalışanlarını; sosyalleşmek, kurumlarını temsil etmek, yoğun iş stresinden kurtarmak amacıyla oluşturulan CBL’de mücadele eden Beykent Üniversitesi Basketbol Takımı, finalde Akbank ile karşılaştı.

İlk yarıda başa baş mücadele

Beyoğlu Spor Kompleksinde gerçekleştirilen karşılaşmada rakibini 71 – 49 gibi ezici bir skorla mağlup eden Beykentliler, C Grubunda 2018-2019 Sezonu Şampiyonluğuna ulaştı.

Beykent sahaya, İsmail Erkan Çelik’in kaptanlığında, Halil İbrahim Duru, Erdem Yetgin, Tugay Göçtürk, Doğukan Tezel'den oluşan ilk beşle çıktı.

Başa baş bir mücadeleyle tamamlanan ilk çeyrekte 16 – 16’lık beraberlik sağlanırken, ikinci çeyrekte de eşitlik bozulmadı. Karşılaşmanın ilk devresi 31 – 31’lik skorla tamamlandı.

İkinci devrede Beykent Fırtınası

Beykentliler ikinci devreye ise fırtına gibi başladı. Sıkı savunmaya geçen ve hücumdaki fırsatları iyi değerlendiren Beykentliler, 22 – 4’lük bir seri yakalayarak 3. periyodu 53 – 35’lik skorla tamamladı.

Son çeyrekte ise denge bozulmadı. Rakibine karşı üstünlüğünü sürdüren Beykent, 4. Çeyrekte 18 sayı bulurken, potasında yalnızca 14 sayı gördü. Böylece Beykent, rakibini 71 – 49 gibi farklı bir skorla mağlup ederek, kupaya uzandı.

Doğukan Tezel ve Tugay Göçtürk Yıldızlaştı

Beykent’te, Doğukan Tezel ve Tugay Göçtürk, finalin yıldızları oldu. Göçtürk, 21 sayı ve 15 ribaundla galibiyette önemli bir rol oynadı. Ayhan da 22 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken 7 ribaundla önemli bir performans gösterdi.

Karşılaşmaya Beykentli öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Beykent Üniversitesi Basketbol Takımı, taraftarlarının tezahüratları eşliğinde, kupasını gururla kaldırdı.