gastronomi-bulusmalari-1920x400
Tarih: 03 Mayıs 2019

4. Gastronomi Buluşması Dolu Dolu Geçti

4. Gastronomi Buluşması her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçti.

Üniversitemizin Gastronomi Kulübü ve Aşçılık Kulübünün öncülüğünde düzenlenen 4. Gastronomi Buluşması, Büyükçekmece Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Gastronomide gelen isimlerin ve markaların, öğrencilerimizle bir araya geldiği buluşmada, yeme-içme ve mutfak sanatlarına ilişkin söyleşiler yoğun ilgi gördü.

Merak edilenleri anlattılar… Tecrübelerini paylaştılar…

Alanında birbirinden değerli isimlerin ağırlandığı 4. Gastronomi Buluşmasında, deneysel yemek tarifleri ve sosyal medya paylaşımlarıyla ünlü Bengi Kurtcebe, Esen Hünal, Ferhat Bora, Aylin Yazıcıoğlu, Derin Arıbaş, Kaan Sakarya, Tevfik Alparslan ve Berk Kısıkçılar, Beykentli öğrencilerin sorularını cevapladı. Gastronomi dünyasına dair merak edilenleri anlattı.

“Türk Gastronomisi çok fazla yol aldı”

Beykent Üniversitesi Gastronomi bölümünü çok uzun zamandır beğenerek takip ettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Şef Tevfik Alparslan, genç şef adaylarına tavsiyelerde bulundu:

Alparslan, “Genç şef adaylarının, daha çok kendi ülkemizde olan ürünlerle yemek yapmaları gerekiyor. Aşçılığı çok sevmeleri ve kendilerini devamlı geliştirmeleri lazım. Çok iyi restoranlarda çok iyi şeflerle çalışmaları onları çok fazla ileri taşıyacaktır. Türk Gastronomisi çok fazla yol aldı. Özellikle artık ithal ürünlerle değil de yerli ürünlerle yemekleri yapıyoruz ve bu onlara daha çok şey katacak. Yerli ürünlerin en büyük özelliği mevsimine göre farklılık göstermeleridir. Bizim öyle güzel coğrafyamız var ki dünyanın en değerli ürünleri neredeyse bizim ülkemizde. Bunları artık ön plana çıkartıp kendi ürünlerimizle yemekler yapmalıyız ki, Avrupa’nın önüne geçebilelim” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerimiz daha öğrenim hayatında sektöre hazır hale geliyor’’

Birbirinden değerli şefleri ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade eden Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Özata ise, “Türkiye’de Gastronomi kavramı çok yeni bir kavram. Bu bölümü isteyen gençler direkt şef olmak istiyorlar. Fakat Gastronomi, birçok disiplini içerisinde bulunduruyor. Psikoloji, sosyoloji, tarih gibi birçok alan bulunan multidisipliner ağı. Bu bağlamda farklı perspektiflerden bakmalarını biz öğrencilere tavsiye ediyoruz. Sektörün hem şeflerini, hem işletmecilerini, hem sosyologlarını yani kısacası yemeğe, yemek kültürümüze farklı bakış açısı kazandırmak için bu tip organizasyonları yapıyoruz. Öğrencilerimiz, öğrenim hayatları boyunca bu bilgilerle donatılmış şekilde sektöre hazır bir şekilde başlayabilsinler” ifadelerini kullandı.

 

Referans noktası oldu…

Buluşma, yeme-içmenin yanı sıra, yöneticilik ve fotoğrafçılık gibi, gastronominin iç içe ilişkide olduğu bölümlerden öğrenciler için de önemli bir referans noktası oldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Aşçılık, Turizm İşletmeciliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği gibi bölümlerden çok sayıda öğrenci Gastronomi Buluşmasına akın etti.

Tadımlar, yarışmalar, workhsoplar…

Buluşmada, söyleşilerin yanı sıra; katılımcılar, müzik eşliğinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık öğrencilerinin hazırladığı sokak lezzetlerini deneyimleme fırsatı buldu.

Lezzet şöleni olarak geçen buluşmada ayrıca, yarışmalarla eğlenceli dakikalar yaşanırken, workshopları izleme imkânı da vardı.

Fuaye Alanında ziyarete açılan ‘Bir Usta Bir Yemek’ fotoğraf sergisi de katılımcıların ilgisini çekti.