saglik-kariyer-zirvesi-1920X400
Tarih: 30 Nisan 2019

1. Ulusal Sağlıkta Kariyer Zirvesi Gerçekleşti

Beykent Üniversitesi Biyomedikal Kulübü tarafından düzenlenen 1.Ulusal Sağlıkta Kariyer Zirvesi yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Yerleşkesi Adem Çelik Konferans Salonundaki zirveye, alanında uzman pek çok ismin ve Beykentli öğrencilerin yanı sıra, sekiz üniversite ve beş liseden de çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖĞRENCİ & SEKTÖR BULUŞMASI…

Etkinliğimize katılan öğrencilerimiz, fuaye alanında sergilenen tıbbi cihazları incelerken aynı zamanda, firmalarla iletişime geçerek, iş başvurusu yapma fırsatı da yakaladılar.

TIBBİ CİHAZLARDA DÜN VE BUGÜN…

Öğrencilerimizi ve ileride birer parçası olacakları sektörün önemli temsilcilerini bir araya getiren zirvenin ilk oturumunda, “Türkiye’de Tıbbi Cihazların Gelişimi” konusu ele alındı.

Bu oturumda; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Biyomedikal Klinik Mühendisliği Biriminden Zafer Yaldız, Tıbbi Görüntüleme Derneğinden Filiz Özbek, Vita Tıbbi Cihazlar firmasından Mesut Acaroğlu, Medibim Biyomedikal Metroloji ve Kalibrasyon firmasından Nazif İlker Sezdi, Etkin Tıbbi Cihazlar firmasından Gültekin Şentürk, sunumlarıyla Türkiye’de ve Dünyada Tıbbi Cihazları dünü ve bugünü üzerine değerlendirmede bulundu.

SAĞLIKTA DAHA KALİTELİ HİZMET İÇİN…

Zirvenin “Meslekler Arası İletişim ve İş Birliği” konulu ikinci oturumunda ise, Biyoted Derneği Başkanı Ufuk Karanfil, Tıbbi Görüntüleme Derneği Başkanı Özer Erden, İstanbul Diş Hekimleri Odasından Cenap Koşu ve Özel Balat Hastanesinden Uzm. Fzt. Hayrettin Horoz, sağlık tesislerinde daha kaliteli hizmet sunulabilmesi için neler yapılması gerektiği hakkında tecrübelerini paylaştı.

SAĞLIK HAKLARI VE ÇALIŞANLARIN SORUMLULUKLARI…

Son oturumun gündemi ise, “Sağlık Hakları ve Sağlık Çalışanlarının Sorumlulukları” oldu. Bu oturumda ise, Beylikdüzü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Atilla Yılmaz, İstanbul Barosundan Av. Gültezer Hatırnaz Erol ve Tıbbi Görüntüleme Derneğinden Mine Işıkçı, sağlık hakları ve sağlık çalışanlarının sorumlulukları üzerine katılımcılara bilgi aktardı.