Dr. Öğretim Üyesi Cengis T. Asiltürk ‘Suret’ Romanı İle ‘Yılın Onur ve Başarı’ Ödülünü Aldı
Tarih: 25 Aralık 2018

Ansam Kültür Derneği tarafından düzenlenen ‘Orontes 3. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’ 7 Aralık Cuma günü Hatay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğretim üyesi Dr. Cengis T. Asitürk  ‘SURET’ isimli romanı ile edebiyat dalında ‘Yılın Onur ve Başarı’ ödülüne layık görüldü.

Eleştirmenler tarafından, Rüstem Efendi’nin büyüleyici serüveninin; Doğunun kadim hikaye etme geleneği ile batının resimden uzanan ve imge olarak benliğinde yoğurulan görsel kurgusunun sinematografik panoromaların hakkını veren bir roman olarak tanımlanan ‘Suret’ edebiyatseverlerin ilgisi ile kitapevlerinin raflarında yerini aldı.

Değerli hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.