13. JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali  Caddebostan Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi
Tarih: 25 Aralık 2018

13. JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali Caddebostan Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi

13. JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali; 19 Aralık 2018 Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Üniversitemizin sponsorluğunda gerçekleştirilen bu etkinlikte Öğrenci Dekanlığı Sinema Kulübümüzün etkinliklerine ilgi çok fazlaydı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans (İngilizce) Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Vedat Akman’ın kurucusu olduğu, ilk gala gösteriminin New York’un ünlü ‘Tribeca’ film salonunda gerçekleştirildiği JCI Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivaline bu sene yüzden fazla kısa film katıldı.  

Crossroads Film Festivali’nin amacı; Dünyada kültürlerin buluşmasına aracılık etmek ve buna bağlı olarak tüm sinemaseverlerin ve filmcilerin, ‘Kültürler Arası Diyalog ve Göç’ temalı kısa filmlerini beyaz perdeye taşımalarını sağlamaktır.

JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduğu kabul edilmiş bir festival olarak JCI 2007 dünya kongresinde ‘Dünyanın En Başarılı Halkla İlişkiler Programı’ ve ‘Avrupa’nın En Başarılı Yayını’ seçilmiş ve ülkemizi yurtdışında da başarı ile temsil etmiştir.