Prof. Hamdi Ünal’ın Türk Halı ve Kilim Dokuma Sergisi Messe Berlin’de Açılıyor
Tarih: 19 Ekim 2018

Prof. Hamdi Ünal’ın Türk Halı ve Kilim Dokuma Sergisi Messe Berlin’de Açılıyor

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Hamdi Ünal’ın asırlar boyu geleneksel, alışılmış sürekli tekrar eden bir görsel zemine oturan, halı tasarı ve uygulamaları bu sefer farklı önermelerle Berlinli sanatseverlerin karşısına çıkıyor.
 

Prof. Hamdi Ünal, geleneksel değerlerle çağdaşı yorumlandığı adeta iki farklı anlayışı buluşturup harmanladığı çalışmalarıyla, tasarım ağırlıklı bu sektörün gelecekte mutlaka aynı paralelde değişime uğraması, gelişim göstermesi gerektiğini işaret ediyor. Her yöresi farklı zenginlikte karşımıza çıkan Türk Halı ve Kilim dokuma geleneğinin, yeni oluşacak yüksek düzeyli tasarı ve uygulamalarında bu zenginlikten besleneceğini de işaret eden Hamdi Ünal mekan –obje uyumunun da önemini vurguluyor.

07-11 Kasım 2018 tarihleri arasında yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı izleyicilerin ziyaret etmesi düşünülen Messe Berlin Sanat Galerilerinde, tüm katılımcılara adeta, bilineni tekrar etme yerine, kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiği ve başarının ancak yeni araştırma ve uygulamalar üzerinden mümkün olabileceği vurgulanıyor.