Uluslararası Avrasya Ekonomiler Konferansı Gerçekleştirildi
Tarih: 27 Temmuz 2017

Uluslararası Avrasya Ekonomiler Konferansı Gerçekleştirildi

 “Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı 2017” Beykent Üniversitesi, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ve Avrasya Ekonomistler Derneği ile birlikte 10-12 Temmuz 2017 tarihlerinde Taksim Yerleşkesi Adem Çelik Amfisinde gerçekleştirildi.

Konferansa yurtdışından ve yurtiçinden 44 üniversiteden katılan 125 bilim adamının 78 bildirisi ile gerek Türkiye, gerekse diğer Avrasya ülkelerinin ekonomisi bazında değerlendirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Endonezya Merkez Bankasından temsilcilerin katıldığı konferansta Avrasya ülkelerinde; büyüme, kalkınma, finans, dış ticaret, uluslararası ilişkiler vs. konularında bildiriler sunuldu.

Konferansa Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr .Mehmet Emin Karahan, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebakattin Balcı, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve çok sayıda dekan, bölüm başkanı katıldı.

Katılımcılar konferansın son gününde hem İstanbul’da bulunan müzeleri gezdiler hem de onlar için özel olarak hazırlanan boğaz turunda keyifli dakikalar yaşadılar.