Kocaseyit Yeni İlkokulu ile Kardeş Okul Olduk
Tarih: 18 Mayıs 2017

Kocaseyit Yeni İlkokulu ile Kardeş Okul Olduk

‘Beykent Üniversitesi Kahramanlarını Anıyor’ Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Havran Kocaseyit Yeni İlkokulu ile kardeş okul protokolü imzalandı.

Çanakkale Zaferinin Kahramanı Seyit Onbaşı’nın (Seyit Ali Çabuk) anılması sosyal sorumluluk projesi 11-12 Mayıs tarihlerinde Balıkesir’in Havran ilçesinde gerçekleştirildi.

Bu etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan, Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Levent Ürer, Hukuk Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Ercan Akyiğit, Fen-Edebiyat Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Akile Reşide Gürsoy,  Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Nevin Çekirge, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Vekil Dekanı, Prof. Dr. Turgut Özkan, Tıp Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Burak Ömür Çakır, Diş Hekimliği Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Firdevs Veziroğlu, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bağcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tuğba Şimşek katıldı.

İlçe Kaymakamı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Vekili Sunullah Peker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu ve Havran halkının katıldığı kardeş okul protokol imza töreni ilkokul öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ile başladı. Koca Seyit Onbaşının torunu ilkokul öğrencisi Mehmet Yıkar’ın da yer aldığı okul korosunun, işaret diliyle Çanakkale Türküsünü okuması üniversiteniz yöneticileri tarafından ilgiyle izlenildi.

Kocaseyit Yeni İlkokulu sınıflarını gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan ve Havran İlçesi Kaymakamı Ahmet Türköz daha sonra Beykent Üniversitesi ile Kocaseyit Yeni İlkokulu arasında kardeş okul protokolü imzaladı.

Rektörümüz yaptığı konuşmasında ünlü şairimiz Orhan Şaik Gökyay’ın, “Bu Vatan Kimin?” adlı şiirinin; 
“Bu vatan toprağın kara bağrında
Sıradağlar gibi duranlarındır,
Bir tarih boyunca onun uğrunda 
Kendini tarihe verenlerindir.” 
 dizelerini içeren ilk kıtasını da okuyarak, kahramanlarımızın bu vatan uğruna yaptıkları fedakârlıkları belirten bir konuşma yaptı.

Havran İlçesi ve Koca Seyit Köyüne yapılan ziyaret Tiyatro Kulübümüz tarafından sergilenen “Bizim Köyün Adetleri” isimli oyun ile sona erdi.