Öğrencilerimiz Türk Kızılayı’nın Halep Yardım Kampanyası için Seferber Oldu
Tarih: 25 Ocak 2017

Öğrencilerimiz Türk Kızılayı’nın Halep Yardım Kampanyası için Seferber Oldu

Halep için başlatılan; battaniye, kıyafet, su, bakliyat gibi temel ihtiyaçların toplandığı yardım kampanyasının sonunda elde edilen 2 tır yardım malzemesi Halep’e doğru yola çıktı.

Öğrencilerimizin Halep için başlattıkları; battaniye, kıyafet, su, bakliyat gibi temel ihtiyaçların toplandığı yardım kampanyasının sonunda elde edilen 2 tır yardım malzemesi Halep’e doğru yola çıktı. 

Yardım kampanyası için içtenlikle görev alan öğrencilerimizin yüklediği tırlar Ayazağa-Maslak Yerleşkesi önünden hareket etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan da öğrencilerimizin yanındaydı. Öğrencilerimizin böyle bir kampanya başlatmasını takdirle karşıladığını söyleyen Prof. Dr. Karahan, “Bugün Halep’te yaşayanların bu yardımlara çok ihtiyacı var. Sıcak bir yuvaları, yiyecek yemekleri, içecek suları yok. Buradan gidecek her şeye ihtiyaçları var. Bu durumu en iyi anlayan ülke de maalesef sadece Türkiye” dedi.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Genel Hizmet Yöneticisi Musa Karabulut da öğrencilerimizle birlikteydi. Cilvegözü; Hatay sınırı kapısından Suriye’ye ulaşacak yardımlar için; “Tırlarda gıda, bakliyat, battaniye, su ve kıyafet gibi yardım malzemelerinin olduğu tarafımıza bildirildi. Biz de bu projede yer alarak yardımların Suriye’ye ulaşmasına destek olacağımızı bildirdik. Dağıtım bizzat Türk Kızılayı aracılığıyla İdlib bölgesinde yapılacak” dedi. 

Yardım kampanyası için gönüllü olarak görev yapan öğrencilerimizin ortak duyguları toplanan malzemelerden dolayı yaşadıkları gururdu.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Öğrenci Konseyi Başkanı olan Mustafa Gider, “Akademisyenlerimizden öğrencilere, Dekanlığa, Rektörlüğe kadar birçok birimden yardım topladık. Burada stantlarımız hep açık oldu. Bu stantlar vasıtasıyla hem öğrencilerin bilinçlenmesini sağladık hem de yardım toplamayı amaçladık. İnşallah yardımlarımız bu şekilde devam edecek” diye konuştu.

İç Mimarlık Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Rıdvan Bural; “Bugün 2 tır dolusu malzemeyi, bu coğrafyada yaşamanın zorluğunu, bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu bilerek oradaki kardeşlerimize yardım olarak göndereceğiz. Projeye özellikle öğrenci arkadaşlarımızın sahip çıkması mutluluk verici. Öğrencilerin yanı sıra Rektörümüze, Dekanlığımıza, bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yardımlar sadece bugün yaşananlar için toplanmadı. Ben eminim ki yarın başka yerde böyle bir durum yaşansa buradaki arkadaşlarım ona da sessiz kalmayacaktır.” dedi.

İç Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencimiz Ekin Su Karamanoğlu ise, “Okulda bu konuyla ilgili duyuruları görünce ben de kampanyaya dahil olmak istedim çünkü Suriyeli kardeşlerimiz için bir şey yapmak istiyordum. Umarım bu hareketimiz örnek teşkil eder ve oradaki insanlar için daha fazla yardım toplanır” dedi.