Beykent Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Tarih: 05 Ekim 2016

Beykent Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Beykent Üniversitesi yeni akademik yılına 30 bine yaklaşan öğrencisi ve akademisyenleri ile 03 Ekim 2016 Pazartesi günü Ayazağa-Maslak Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan törenle ‘Merhaba’ dedi.

Beykent Üniversitesi yeni akademik yılına 30 bine yaklaşan öğrencisi ve akademisyenleri ile 03 Ekim 2016 Pazartesi günü Ayazağa-Maslak Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan törenle ‘Merhaba’ dedi.

Tören; Mütevelli Heyeti Başkanı Adem Çelik, Rektör Prof. Dr. M. Emin Karahan, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, akademisyenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan açış konuşmasına; 'Beykent Üniversitesi olarak 20. Eğitim-Öğretim yılımıza başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversite olarak hedefimiz, eğitimde kaliteyi sürekli yükseltmek, nitelikli ve yetkin mezunlar vermek, bilgiye dayalı, topluma yararlı eğitim ve AR-GE çalışmaları yapmaktır’ diye başladı. Karahan konuşmasında 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimine yer verdi. ‘Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan bir silahlı terör grubunun T.C. Devletini istila etmek istemesine cevabı Aziz Türk Milleti Yenikapı’da gerçekleştirilen miting ile verdi. 240 şehit ile sonuçlanan kanlı darbe girişimine karşılık demokrasiye Türk Milleti olarak sahip çıktık. Bütün dünya bugün ve yarın Türkiye’de artık darbe yapılamayacağını, demokrasinin özümsenmiş olduğunu gördü. Bu Aziz Türk Milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.’ dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu konuşmasına; ‘15 Temmuz bugüne kadar yapılan darbelerin en kötüsüydü.  Bu darbe başarılmış olsaydı adı Türkiye’nin anahtar darbesiydi’ diye başladı. Olağanüstü Hal’e (OHAL) değinen Kuzu; ‘Bu geçici bir süre. Tabi ki iyi bir şey değil ama ne yapacağız. İlaç da iyi bir şey değil ama doktor bir doz yazar, yetmedi bir doz daha yazar. Bu iyi olduğundan değil. Bir an önce önünü kesmekte yarar var mutlaka ama bir süre daha devam edecektir.’ dedi. Kuzu konuşmasını yeni akademik yılda öğrencilerimize ve akademisyenlerimize başarı dileği ile sonlandırdı.

Üniversitemiz Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun olan Firdevs Ayata öğrencilerimizin ilk gün heyecanı paylaşmak için bizimle beraberdi. Beykent Üniversitesi’nde yaşadığı güzel günlerden bahseden Ayata, dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft’ta işe nasıl başladığına ve ikna gücünün her zaman çok önemli olduğuna değindi.

Üniversitemize birincilikle yerleşen öğrencilerimizin başarıları da ödüllendirildi. Öğrencilerimiz ödüllerini Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. A. Alkan Çelik’in elinden aldı. 

Tören, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Donuk’un açış dersinden sonra, Müzik Kulübümüzün konseri ile sona erdi.