Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı Gerçekleştirildi
Tarih: 23 Eylül 2016

Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı Gerçekleştirildi

7. Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı 2016, 29-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında Macaristan’ın Kaposvar şehrinde gerçekleştirildi.

Beykent Üniversitesi, Kaposvar Devlet Üniversitesi, Manas Üniversitesi, Türk-Macar İşadamları Derneği, Avrasya Ekonomistler Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen 7.  Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı 2016, 29-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında Macaristan’ın Kaposvar şehrinde gerçekleştirildi. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Selahattin Sarı konuşmasında; Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansının amaçları ve bugüne kadar elde edilen sonuçları, konferans organizasyonunun gerçekleştirilmesi ile ilgili bilgi verdi. 

Prof. Dr. Selahattin Sarı’dan sonra konuşmasını yapan Kaposvar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferenec Szavai, konferansın ülkesi ve üniversiteleri açısından öneminin çok büyük olduğunu, Kaposvar Eyalet Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı konuşmalarında ise bölge ve şehirleri açısından kültürel ve ekonomik katkılarını vurgulayarak memnuniyet ve teşekkürlerini bildirdiler. 

Manas Üniversitesi adına konuşma yapan Prof. Dr. Yusuf Primbaev konferansa katılmak ve katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, üniversiteler arası işbirliğinin daha da geliştirilmesini istediğini söyledi.

Son olarak Türk-Macar işadamları Derneği adına konuşma yapan Başkan Dr. Osman Şahbaz iki ülkede faaliyet gösteren iş adamları olarak ülke ekonomilerinin araştırılıp incelendiği konferansa sağladıkları katkının ve iş birliklerinin geliştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Geçiş ekonomileri, sürdürülebilir kalkınma, küreselleşme, ekonomik entegrasyon, bölgesel işbirliği, doğal kaynaklar, çevre ekonomileri, teknoloji, rekabet, turizm, uluslararası ticaret, uluslararası ticarette hukuksal problemler, finans ve bankacılık konularında bildirilerin sunulup tartışıldığı konferansta 45 farklı ülke, üniversite ve kurumlardan gönderilen 118 tam metin bildiri 2 gün boyunca, 5 paralel oturum halinde Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak sunuldu.

Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı 2016 gala yemeği ve Macaristan’ın tarihi ziyaretleri ile sona erdi.