Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Sinemasının 100. Yılını Kutladı
Tarih: 05 Ocak 2015

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Sinemasının 100. Yılını Kutladı

Beykent Üniversitesi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türk Sineması Sevgi Günü'nde bu yıl Türk Sinemasının 100. Yılını kutlandı. Birbirinden değerli sanatçıların katıldığı etkinliğe ilgi oldukça yoğundu.

Açılış konuşmasını yapan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan konuşmasında, Üniversitelerin bir görevi de topluma, sanata, sanatçıya, kültüre yakın olmak, yaşadığımız dünyadaki, bugün ve dünle ilgili çeşitli faaliyetleri hatırlamak ve bunları topluma hatırlatmak olduğundan ayrıca; Türk Sinemasının 100. Yılı dolayısıyla yapılan röportajlardan birini izlediğini, Türk Sinemasının unutulmaz aktörlerinden, duayen, emektar Eşref Kolçak’ın bir röportajında ‘’Türk Sinemasının 100. Yılının 70 yılında kendisinin aktif bir sanatçı olarak yeraldığını, fakat tarım işçiliğinden emekli olduğunu bir çok sanatçının da emekli olamadıkları için, sefalet içerisinde yok olup gittiğini söyledi Eşref Kolçak’ın anlattıklarından çok etkilendiğini, bu durumun biran önce düzeltilmesini temenni ettiğini sözlerine ekleyerek konuşmasına son verdi.

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümleri tarafından düzenlenen bu özel günde; Türk Sinemasının erkek oyuncularını temsilen unutulmaz filmlere imza atan İzzet Günay’a ödülü Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Ebru URAL tarafından ödülü verilirken,  Türk sinemasının kadın oyuncularını temsilen ise 1965 yılında Ses Dergisi’nin yarışmasını kazandıktan sonra Yeşilçam’ın en sevilen sanatçılarından biri olan Selda Alkor' a ödülünü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin KARAHAN takdim etti.

Türk Sinemasına kazandırdığı yazılı-görsel birikim nedeniyle sinema yazarı ve tarihçisi Agâh Özgüç’e onur ödülünü Prof. Dr. Oğuz Makal verdi.

Etkinlikte ayrıca son yıllarda oyuncu olarak aldığı ödüller ile yıldızı parlayan ve Beykent Üniversitesi Sinema TV Anasanat Dalı Yüksek Lisans Programı sonrasında çeşitli festivallerde ödüller kazanan, etkinliğin sunuculuğunu üstlenen Salıncak filminin yönetmeni Nazan Kesal ödülünü Prof. Burak Buyan’ ın elinden aldı.

Ödül töreninin ardından değerli sanatçılarımızın yapmış olduğu konuşmalar salonda duygusal anların yaşamasına neden oldu. Türk Sinemasının 100. Yılı vesilesiyle kesilen pastanın ardından, Prof. Dr. Oğuz Makal’ın arşivinden hazırlanan film fotoğrafları sergisi ve Metin Erksan'ın yönettiği Yılanların Öcü filminin gösterimi ile 6.Türk Sineması Sevgi Günü etkinliği sona erdi.