Yerleşkeler
Tarih: 22 Mart 2023

İletişim Fakültesi Dezenformasyon ile Mücadele Kapsamında Çalıştay Düzenledi

Dezenformasyon ile mücadele doğrultusunda Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve “Doğruluk Payı”nın kurucularından kıdemli editör Koray KAPLICA ve editör Ceren SATIL ile NewsLab’te 22 Mart 2023 Çarşamba günü bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştay, dezenformasyon alanında çalışma yürüten İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Asuman KUTLU, Dr. Öğr. Üyesi Ozan GÜNEL, Dr. Öğr. Üyesi Burak YENİTUNA, Dr. Öğr. Üyesi Merve Zeynep SARIBEK, Dr. Öğr. Üyesi Birsen Çetin, Arş. Gör. Umut Yiğit, Arş. Gör. Cem ÇALIŞKAN, Arş. Gör. Sedat EROL, Arş. Gör. Işılay BALCI İŞAT, Arş. Gör. İpek KARAKOYUN, Arş. Gör. Batuhan KORKUSUZ ile TV Haberciliği ve Yeni Medya bölümleri öğrencileri katılımıyla gerçekleşti.

Dr. Öğr. Üyesi Cansel POYRAZ AKYOL’un dezenformasyon ile mücadelenin önemini vurgulayan açılış konuşması ile başlayan çalıştayda Koray KAPLICA ve Ceren SATIL, yalan haberlerin tespitine yönelik yeni medya araçlarının nasıl daha etkili kullanılabileceği üzerinde durdu.

Konuşmacılar Fact- Checking, Verification, Debunking kavramlarına yönelik kapsamlı bir sunum gerçekleştirerek, katılımcıları bilgilendirdiler. Doğruluk Kontrolü Araçları Çalıştayı yalan haberlerin yayılma hızı, yalan haberlerin tüketilmesinin nedenleri ve yalan haberlerle mücadeleye yönelik hem akademik hem de sektörel olarak yapılması gerekenleri tartıştığı gibi, soru cevaplarla öğrencileri de bu konularda aydınlattı.

Etkinlik Adı: Doğruluk Kontrolü Araçları Çalıştayı

Konuklar: Koray Kaplıca (Doğruluk Payı – Şef Editör) Ceren Satıl (Editör)

Tarih: 22.03.2023 – Çarşamba

Saat: 13.00                                                                                                 

Yer: Beykent Üniversitesi – Ayazağa Kampüsü – NewsLab.