Yerleşkeler
Tarih: 27 Ağustos 2019

Elektrikli Taşıtlar Zirvesi

Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen Elektrikli Taşıtlar Zirvesi, 27 Ağustos Salı günü Taksim Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman’ın açılış konuşmasıyla başlayan ve dört oturum olarak gerçekleştirilen zirvede ilk oturumun başkanlığını Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Osman Simav yaptı.

Dr. Simav’ın başkanlığındaki ilk oturumda, Sharz.net firmasından Fırat Özdeş, ‘‘Dünyada Elektrikli Araç Şarj Teknolojilerinin Gelişimi’’ konulu, e-Şarj firmasından Cem Bahar, ‘‘Türkiye’deki Şarj İstasyonlarının Alt Yapısı ve Geleceği’’ konulu değerlendirmelerde bulundu.

İkinci oturum ise Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cihan’ın başkanlığında yapıldı. Oturumda, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Aküner, ‘‘Mekatronik Bölümü. Elektrikli Taşıtlarda Kullanılan Elektrik Motorları’’ konusunda, Okan Üniversitesi, Ulaştırma Teknolojileri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nejat Tuncay, ‘‘Elektrikli Motor Teknolojileri ve Türkiye’de İmali’’ konusunda, Mak. Y. Müh. Saffet Çakmak ise, ‘‘Yeni Nesil Elektrikli Hizmet Araçlarında Bir Türk Markası: Tragger’’ konusunda sunumlar gerçekleştirdi.

Mühendislik Mimarlık Fakültemiz Makine Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Melih Geçkinli’nin başkanlığında gerçekleştirilen üçüncü oturumda ise, Renault Mais Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mak. Y. Müh. İbrahim Aybar, ‘‘Elektrikli Otomobiller ve Otomobil Kullanımının Geleceği’’ konusunda deneyimlerini paylaştılar.

Etkinliğin son oturumu olan dördüncü oturum ise Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Ezgi’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Bu oturumda, Dijital Dönüşüm Danışmanı Alper Baykut, ‘‘Dünyada Elektrikli Taşıt Kullanımı ve Yaygınlaşması’’ konusunda, TEHAD Kurucusu ve Başkanı Berkan Bayram, ‘‘Türkiye’de Elektrikli ve Hybrid Araçların Kullanımı ve Yaygınlaştırılması İçin Alınması Gereken Tedbirler’’ konusunda bilgi aktarımında bulundular.

Yoğun katılım yaşanan zirve, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.