Yerleşkeler
Tarih: 27 Ağustos 2019

1. Rusya - Türkiye Sanat Eğitimi Sempozyumu

1. Rusya – Türkiye Sanat Eğitimi Sempozyumu, Ayazağa - Maslak Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman’ın da katılım gösterdiği sempozyumun açılış konuşmasını Güzel Sanatlar Fakültesi Vekil Dekanımız Prof. Dr. Veysel Batmaz yaptı.

Sempozyumda; Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanımız Prof. Hamdi Ünal ‘‘Türk Tekstil Tasarımı Eğitimi’’ konusunda değerlendirmelerde bulunurken, Saint-Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi’nden Dr. Öğr. Üyesi Natalia Tsvetkova ‘‘Stieglitz Akademisi Sanatsal Tekstil Bölümü’nün Üç Boyutlu ve Plastik Tekstil Alanındaki Deneyleri’’, Prof. Dr. Larisa Koroleva ‘‘Olasılıklar, Hayaller ve Gerçeklik’’, Öğr. Üyesi Svetlana Stazhkova ‘‘Moda Grafiği Dersi Eğitiminin Özellikleri’’ konularında deneyimlerini paylaştı.

Semzpoyumun sonunda ise, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Esin Sarıoğlu, ‘‘Kalıp Baskı Uygulaması’’ konulu, atölye gerçekleştirdi.