Yerleşkeler
Tarih: 24 Temmuz 2019

Klinik Endodontide Teknolojik Enstrümanlar ve Başarıya Götüren Tedavi Pratikleri

Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından düzenlenen Klinik Endodontide Teknolojik Enstrümanlar ve Başarıya Götüren Tedavi Pratikleri Zirvesi Taksim Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülent Katipoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği zirvenin konu başlıkları arasında;

  • Endodontik Tedavide Mekanik Komplikasyonlar
  • Muayenehane Pratiğinde İrrigasyon ve Dezenfeksiyon
  • Nikel Titanyum (NITI) Sistemler Karmaşası
  • Endodonti Hikâyeleri
  • Endodontik Tedavide Başarıya Giden Yol yer aldı.

Zirvede konuşan Prof. Dr. Katipoğlu, kanal tedavisi olarak bilinen endodonti ile ilgili değerlendirmelerinde şu ifadeleri kullandı:

''En gelişmiş teknolojiyle tedavi''

''Dijital ve global dünya dönüşüyor. Diş hekimliğinde de artık dijital dünya çok büyüdü. Biz daha önce de bu tarz toplantılarla birlikte diş hekimleri ve öğrencilerimizle bir araya gelerek bazı konuları ele aldık. Bu toplantıda da halk arasında kanal tedavisi olarak bilinen endodontideki son gelişmeleri ele alacağız. Açıkçası, herkes dişteki sinirlerinin alınmasından dolayı kanal tedavisinden korkar. Fakat bizler en son gelişen teknolojik aletlerle birlikte tedavileri sürdürüyoruz. Bu yüzden de artık korkulacak bir şey değil. Dişleri bir organ olarak kabul ederek uygun tedavi yöntemleri ile hastalara dişlerini yeniden kazandırıyoruz.”

''Birçok işlemi ağrısız yapmak mümkün hale geldi''

Kanal tedavisinin artık anestezi yöntemiyle ağrısız olarak yapılabildiğini belirten Dr. Bülent Katipoğlu, “Biz bunu önceleri manuel olarak yapıyorduk. Şimdi, bir takım cihazlarla yapılıyor. Dişlerin boyunu ölçmek, tam veya eksik doldurmanız gibi konular vardı. Artık, dişlerin kök ucunu görecek teknolojik cihazlar var. Dolayısıyla kanal tedavisi çok kolaylaştı. Diş hekimliği artık korkulacak bir meslek olmaktan çıktı. Belki bir jenerasyonun diş hekimleriyle ilgili çok kötü anıları vardı ama artık teknoloji ile birlikte cihazlar da çok gelişti. Anesteziyle ağızdaki birçok işlemi ağrısız yapmak mümkün. Vatandaşlar da ağız ve diş kontrollerini 6 ayda bir yaptırmalı ki, tedaviye de gerek kalmasın. Tedavi gerekirse de, diş hekimliği tamamen ağrısız çalışıyor diyebiliriz.’’ şeklinde konuştu. 


Taksim Yerleşkesi Adem Çelik Amfisinde gerçekleştirilen zirveye katılanlara, katılımcı sertifikası verildi.