Yerleşkeler
Tarih: 30 Nisan 2019

Boss AI Summit 2019

Beykent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından, 30 Nisan 2019 Salı Günü BOSS’AI Zirvesi Ayazağa - Maslak yerleşkesi Adem Çelik Konferans Salonu’nda farklı üniversitelerden de öğrencilerin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Zirve teması olarak geleceğin patronu olarak gördükleri  Yapay Zeka’yı konu olarak ele aldılar.

Yapay Zekanın farklı alanlarındaki uzman konuşmacıları ile katılımcıların kafalarında ki sorulara cevap bulmalarını sağladılar. Kahve ve yemek aralarında sponsorlarının ürünlerini fuaye alanında dağıtarak katılımcı konuklara ikram ettiler.

Katılımcılar networking alanında yapay zeka ile yapılmış olan Ebru Sergisi’ni gezme fırsatı bularak, aralarda konuşmacılarla birebir konuşup tanışma fırsatı buldular.

Birinci oturumda ASELSAN’dan Kıdemli Tasarım Lideri Alper GERÇEK, ‘’Kabul Edelim Yapay Zeka Her Yerde’’  temasıyla ilk oturumda yapay zekanın günümüzde ve gelecekte her yerde olacağına vurgu yaptı.

İkinci oturumda ASELSAN’dan ARGE Koordinatörü Kürşat İNCE, ‘’Yapay Zekanın Zafiyetleri’’ konusuyla yapay zekadaki zafiyetlerden bahsederek yapay zekada karşımıza çıkabilecek sorunları katılımcılarla paylaştı.

Üçüncü oturumda Türk Telekom’dan Enerji ve Soğutma Sistemleri Müdürü Enes POLAT, ‘’Uygulamalarla Makine Öğrenmesi Modellerini Öğrenme’’ üstüne Python kodlama uygulamalı eğitimini bir yarışma şeklinde gerçekleştirerek dereceye giren ilk 3 öğrenciye ödül olarak lisans ve yüksek lisans tezlerinde danışmanlık yapma sözünü verdi.

Dördüncü oturumda Robotik ve Gömülü Sistem Programcısı Zafer DEMİRKOL, ‘’Mikrodenetleyiciler ve Yapay Zeka’’ sunumunun ardından;

Son oturumda ise Müzisyen aynı zamanda Endüstri Mühendisi olan Cemil DEMİRBAKAN sahne alarak güzel bir söyleşi ardından da muhteşem bir konser gerçekleştirdi.

Etkinlik bitiminde konuşmacı konukların sunumlarından alınan bilgiler ışığında hazırlanan sorularla bir bilgi yarışması düzenlenip dereceye giren ilk üç öğrenciye sponsorları olan Wissen Akademi tarafından verilen eğitimlerden %100 burslu bir şekilde faydalanmalarına imkan sağladılar.

Endüstri Mühendisliği Kulübümüzün kendine hedef koydukları arasında yer alan BOSS Zirvesi’ni bir marka haline getirip okulumuza kazandırmak için çalışmalarına hız kesmeden kaldığı yerden devam ediyor.